Σωτήρης Κατσίκας: η θέση του τερματοφύλακα μου άρεσε περισσότερο

0
203

Ο Σωτήρης Κατσίκας είναι ένας νεαρός τερματοφύλακας ο οποίος αγωνίζονταν στην Κ16 της Βίκινγκ Όφφενμπαχ στην Γερμανία τα προηγούμενα 8 χρόνια καθώς ζούσε εκεί. Πλέον μετακόμισε στην Ελλάδα λόγω σπουδών καθώς πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων κι από σήμερα ανήκει στην ομάδα των Μετεώρων με την οποία ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας.

Το sportskalampaka επικοινώνησε μαζί του και σας μεταφέρει την παρακάτω συνέντευξη:

Πώς έγινε η μεταγραφή σου στα Μετέωρα;

Με σύστησε ένας κοινός γνωστός μας στον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Χάρη Μηνόγιαννη κι αυτός με πρότεινε να δοκιμαστώ στην ομάδα πράγμα που έγινε. Από εκεί και πέρα εισηγήθηκε σε συνεννόηση με τον κ. Μανούρα να αποκτηθώ από την ομάδα κι έτσι πλέον είμαι στα Μετέωρα.

Πως διάλεξες την θέση του τερματοφύλακα;

Τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίζονται ως τερματοφύλακας. Τα προηγούμενα έπαιζα ως αμυντικός. Σε ένα παιχνίδι τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της ομάδας και τον αντικατέστησα εγώ. Τα πήγα αρκετά καλά, μου άρεσε επίσης η θέση κι από τότε καθιερώθηκα στην θέση αυτή.

Το κλίμα στην ομάδα πως είναι;

Το κλίμα είναι πάρα πολύ ευχάριστο. Τα παιδιά από την πρώτη ημέρα με φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν αρκετοί έμπειροι παίκτες όπως επίσης κι αρκετοί νεαροί. Γενικά να βρίσκομαι στην ομάδα μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Η δουλειά που γίνεται τόσο με όλους τους συμπαίκτες μου όσο και με τους τερματοφύλακες με βελτιώνει κάτι που το θέλω.

Η συνεργασία σου με τους άλλους τερματοφύλακες της ομάδας πώς είναι;

Είναι παρά πολύ καλή, ο Μιχάλης Ζαρόπουλος με την εμπειρία του μου μαθαίνει πάρα πολλά τα οποία για μένα είναι πολύ χρήσιμα. Με την βοήθεια του κ. Χάρη και του Θέμη και μέσα από τις ασκήσεις γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Ποια είναι η εικόνα σου από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

Έχω παρακολουθήσει μόνο δύο παιχνίδια καθώς τα προηγούμενα χρόνια απουσίαζα. Άλλη εμπειρία δεν έχω. Μου φαίνεται αρκετά καλό, οι ομάδες είναι γρήγορες κι αυτό που παρατήρησα είναι ότι η εμπειρία μετράει.

Υπάρχει κάποιος τερματοφύλακας που ν’ αποτελεί πρότυπο για σένα;

Ναι και είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης.  Αυτός με έκανε να αγαπήσω ακόμα περισσότερο την θέση αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here