Τέλος πρώτου γύρου στην Α’ Ερασιτεχνική

0
33

Με την διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής που έγινε το περασμένο Σάββατο τελείωσε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Ένας πρώτος γύρος ο οποίος παρουσίασε αρκετό ενδιαφέρον αφού οι ομάδες φέτος δείχνουν πιο δυνατές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η μάχη στην κορυφή έδειχνε από την αρχή πως θα είναι ανάμεσα στο Καστράκι με την Φήκη, ενώ πιο πίσω ακολουθούσε κι ακολουθεί το Μικρό Κεφαλόβρυσο.

Το ότι το Καστράκι είχε καταφέρει να κάνει το 12 στα 12 και το γεγονός ότι η Φήκη είχε κάνει δύο ισοπαλίες στην αρχή του πρωταθλήματος έδειχνε πως η ομάδα του Γιώργου Αλμπάνη ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι απρόβλεπτο και πολλές φορές τα δεδομένα αλλάζουν.

Πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι το Καστράκι είχε διαφορά 4 βαθμών, ενώ ένα παιχνίδι πριν η Φήκη κέρδισε στον Πύργο 1-0 με γκολ στις καθυστερήσεις. Στο μεταξύ τους παιχνίδι μέχρι το 91′ το Καστράκι προηγούνταν με 1-0, κι αν δεν άλλαζε κάτι η διαφορά θα πήγαινε στους 7 βαθμούς. Τελικά η Φήκη πέτυχε μία απίστευτη ανατροπή και με δύο γκολ στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη και μείωσε την διαφορά στον έναν βαθμό.

Μετά τη διακοπή λόγω των εορτών το Καστράκι είχε τρεις ισοπαλίες στη σειρά, η Φήκη πέτυχε ισάριθμες νίκες, τη μία με 9 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο και στο τέλος του πρώτου γύρου όχι μόνο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, αλλά “έχτισε” και μία διαφορά 5 βαθμών.

Επίσης η Φήκη είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος καθώς έχει σημειώσει 15 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ το Καστράκι που ακολουθεί έχει 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα.

Το στοίχημα για την Φήκη είναι αν θα αντέξει την πίεση που θα έχει από το Καστράκι, όπως άντεξε να κυνηγάει μέχρι την 15η αγωνιστική που έκανε την προσπέραση.

Με άλλα λόγια ο δεύτερος γύρος αναμένεται με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον.

Όσον αφορά την μάχη της ουράς σε περίπτωση που τόσο τα Μετέωρα όσο και το Νεοχώρι παραμείνουν στην Γ’ Εθνική θα υποβιβασθούν 4 ομάδες, αν πέσουν και οι δύο θα υποβιβασθούν 6, αν υποβιβασθεί η μία, τότε θα υποβιβασθούν στην Β’ Ερασιτεχνική 5 ομάδες.

Οπότε και στην περίπτωση αυτή αναμένεται μεγάλη προσπάθεια από τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Ήδη η μία ομάδα που έχει υποβιβασθεί είναι η Πηγή που ουδέποτε κατέβηκε στο φετινό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα η Ένωση Δ.Μ. έχει μόλις 4 βαθμούς, το Ριζαριό 11 και το Μεγαλοχώρι 12. Πιο πάνω είναι οι Ταξιάρχες με 12, η Κρύα Βρύση με 20 και οι Παραληθαίοι με 22.

Όλα αυτά περιορίζουν τις αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες κι όλα δείχνουν πως ο δεύτερος γύρος θα είναι συναρπαστικός τόσο στην μάχη της κορυφής όσο και σ’ αυτή της ουράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here