Τα Μετέωρα στις εθνικές κατηγορίες

0
165

Τα Μετέωρα είναι μια ομάδα η οποία έχει πάντα συμμετοχή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα επί σειρά ετών. Από τότε που θεσπίσθηκαν οι ενώσεις ποδοσφαίρου το 1974 η Καλαμπακιώτικη ομάδα μέχρι και σήμερα έχει πάντα αγωνιστική δράση είτε σε εθνική κατηγορία, είτε στα τοπικά πρωταθλήματα.

Αυτό συμβαίνει επί 46 σερί χρόνια, ενώ και πιο πριν η δράση της ήταν και πάλι συνεχής. Όλα αυτά τα χρόνια τα Μετέωρα πάντα δίνουν το παρόν σε κάθε κατηγορία που είναι να συμμετάσχουν και νομίζουμε ότι λίγες είναι οι ομάδες σε όλη την επικράτεια που το έχουν καταφέρει αυτό.

Άλλες ομάδες πολλές φορές διαλύονται, άλλες έχουν αλλάζει ΑΦΜ, άλλα έχουν αλλάξει έδρα, άλλες έχουν πάρει τη θέση ομάδων άλλων περιοχών.

Τα Μετέωρα πάντα τα κατάφερναν να έχουν μια νοικοκυρεμένη ομάδα η οποία ανάλογα την δυναμική της κάθε σεζόν πετύχαινε κι ανάλογες διακρίσεις.

Όπως έγιναν οι κατηγορίες από το 1974 κι έπειτα τα Μετέωρα έχουν καταφέρει να συμμετάσχουν γι’ αρκετά χρόνια σε εθνικές κατηγορίες, ενώ με εξαίρεση δύο χρονιές στις οποίες έπεφταν πολλές ομάδες, ενώ και το ρόστερ τους δεν ήταν ανάλογο με συνέπεια να τερματίσουν αρκετά χαμηλά.

Όλες τις άλλες φορές που υποβιβάσθηκαν από εθνική κατηγορία το πάλεψαν ως την τελευταία αγωνιστική.

Τα Μετέωρα αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία στην τότε Εθνική Ερασιτεχνική την σεζόν 1978-79 και υποβιβάσθηκαν αφού είχαν τερματίσει στις τελευταίες θέσεις. Όμως ακόμα και τότε η Κοζάνη που είχε βγει δεύτερη και η Ν. Αρτάκη που είχε βγει τρίτη δεν είχαν καταφέρει να τα κερδίσουν εδώ στην Καλαμπάκα. Με την πρώτη είχαν φέρει λευκή ισοπαλία, ενώ την δεύτερη την είχαν κερδίσει με 1-0.

Η επιστροφή τους δεν άργησε να έρθει αφού την επόμενη σεζόν πήραν το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΤ και την περίοδο 1980-81 ήταν και πάλι στην Εθνική Ερασιτεχνική. Μάλιστα κατάφεραν να συμμετάσχουν για 5 σερί χρόνια στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα που ύστερα μετονομάστηκε σε Δ’ Εθνική κατηγορία. Εκείνα τα χρόνια τα Μετέωρα είχαν γίνει ξακουστά σε όλη την Ελλάδα για τον πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιζαν και για τον κόσμο που συγκέντρωναν στα εντός έδρας παιχνίδια. Μάλιστα είχαν και πολλούς οπαδούς από άλλες πόλεις κυρίως της Θεσσαλίας.

Την σεζόν 1984-85 υποβιβάσθηκαν, αλλά επέστρεψαν άμεσα με ανανεωμένη ομάδα, αλλά ήταν άτυχα καθώς την χρονιά 1986-87 είχε γίνει αναδιάρθρωση που ακόμη και ο 6ος της βαθμολογίας υποβιβάζονταν. Έτσι αμέσως υποβιβάσθηκαν και μετά άργησαν να επανέλθουν.

Επέστρεψαν ύστερα από 10 χρόνια την σεζόν 1997-98, αλλά αμέσως υποβιβάσθηκαν.

Αφού ακολούθησαν 4 χρόνια στα οποία έπαιρναν την δεύτερη θέση της Α’ Ερασιτεχνικής επανήλθαν την αγωνιστική περίοδο 2001-02 όπου συμμετείχαν στο τότε πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και μετέπειτα περιφερειακό για 4 σερί χρόνια.

Υποβιβάσθηκαν την περίοδο 2005-06 κι επέστρεψαν την χρονιά 2009-10 όπου έμειναν για δύο σερί χρόνια.

Επέστρεψαν άμεσα την σεζόν 2012-13, αλλά γνώρισαν τον υποβιβασμό στην ισοβαθμία με τον Καραϊσκάκη χάνοντας έτσι την ευκαιρία να εδραιωθούν από τότε στην Γ’ Εθνική.

Αφού έμειναν για τρία χρόνια στην Α’ ΕΠΣΤ επέστρεψαν το 2018 όπου φέτος αγωνίζονται για δεύτερη σερί σεζόν και φυσικά μένει να φανεί τι θα γίνει όσον αφορά τα φετινά πρωταθλήματα που διακόπηκαν λόγω του κορωνοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here