Τα παραλειπόμενα του αγώνα Τσαριτσάνη-Μετέωρα

0
120
  •  Το γήπεδο της Τσαριτσάνης ονομάζεται “Γεώργιος Μητσιμπόνας” προς τιμήν του τεράστιου αυτού ποδοσφαιριστή ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997. Μάλιστα υπάρχει και μια τεράστια φωτογραφία του με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.
  •  Για τα Μετέωρα αυτή ήταν η δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη. Η άλλη ήταν στο παιχνίδι με τον Αλμυρό. Κοινό γνώρισμά της ότι και στα δύο δεν ήταν ο Νίκος Μανούρας στον πάγκο τους και τις οδηγίες έδιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα ο προπονητής τερματοφυλάκων Χάρης Μηνόγιαννης και ο γεν. αρχηγός Αποστόλης Κυργιάζος. Ιδίως τα αγγλικά του Χάρη Μηνόγιαννη προς τον Βραζιλιάνο Τζουλιάνο Περέιρα ακούγονταν σε όλο το γήπεδο!
  • Το sportskalampaka ταξίδεψε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στην Τσαριτσάνη με την ίδια παρέα που είχε ταξιδέψει και στον Παλαμά, με τους Γιώργο Βαβίτσα, Νέστορα Κυργιάζο και τον Ζήση Κατσαντώνη, πατέρα του ποδοσφαιριστή Χρήστου Κατσαντώνη και γενικού αρχηγού του ΑΟ Τρίκαλα.
  •  Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η παρέα συνάντησε ένα κοπάδι πρόβατα που διέσχιζαν τον δρόμο λίγο πριν τη διασταύρωση του δρόμου για Ελασσόνα-Τύρναβο. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν αν ήταν καλός οιωνός. Παλαιότερα μια γνωστή παρέα του ΑΟ Τρίκαλα θεωρούσε γούρι αν έβλεπε κάποιο κοπάδι δεξιά ή αριστερά του δρόμου. Εμείς το βρήκαμε στη μέση, οπότε μάλλον ήταν καλός οιωνός…!
  • Η φιλοξενία των ανθρώπων της Τσαριτσάνης ήταν αρκετά καλή και οι άνθρωποι των Μετεώρων δεν είχαν το παραμικρό παράπονο, παρόλο που το παιχνίδι και γι’ αυτούς ήταν κρίσιμο και παρά την ήττα που δέχθηκαν!
  • Μικρό σχετικά το γήπεδο της Τσαριτσάνης, αλλά η συμμετοχή της ομάδας στην παλαιά επαγγελματική Γ’ Εθνική έχει αφήσει τα σημάδια της. Υπήρχαν δύο δημοσιογραφικά θεωρεία, όπως επίσης χώρος για τις κάμερες, αλλά και αίθουσα τύπου.
  •  Στο γήπεδο συναντήσαμε και τον συνάδελφο από τη Λάρισα Νίκο Μίχο ο οποίος μας σύστησε έναν εκ των ιδρυτών της ομάδας, ο οποίος μας διηγήθηκε αρκετές ιστορίες για το πως ιδρύθηκαν οι Ενώσεις. Μάλιστα μας ανέφερε πως η ΕΠΣ Λάρισας είχε ιδρυθεί από το 1958 και ήταν η πρώτη ΕΠΣ που είχε αποχωρήσει από την τότε Θεσσαλική Ένωση, κάτι σαν την σημερινή ΕΣΚΑΘ στο μπάσκετ.
  •  Στην Τσαριτσάνη ταξίδεψαν τόσο ο Λεωνίδας Ιωάννου όσο και ο Ηρακλής Τοπουζλής που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής καθώς ήταν τιμωρημένοι. Στις κερκίδες επίσης ήταν ο πρόεδρος Κώστας Βαβίτσας, οι Άγγελος Αλεξίου και Σωτήρης Αδάμος, αλλά και αρκετοί γονείς των ποδοσφαιριστών όπως επίσης και ορισμένοι φίλοι της ομάδας. Άλλωστε τα Μετέωρα δεν έχουν αγωνιστεί σε κανένα εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς έστω και λίγους φιλάθλους μαζί τους.
  • Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης ιδρύθηκε το 1953 ύστερα από τη συγχώνευση των τοπικών ομάδων “Άρης”, “Δάφνη” Οικονόμος και “Τούγια”. Πήρε το όνομα από τον Τσαριτσανιώτη δάσκαλο του γένους, λόγιο και κληρικό Κωνσταντίνο Οικονόμο των εξ Οικονόμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here