Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις για την Γ’ Εθνική

0
27

Η ΕΠΟ αποφάσισε περί το τέλος Απριλίου την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά και των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Ανακήρυξε πρωταθλητές στην Γ’ Εθνική τους πρωτοπόρους μέχρι την αγωνιστική που διεξήχθηκε το πρωτάθλημα, ενώ επίσης ανακήρυξε πρωταθλητές τους πρωτοπόρους των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Ενώ για την ανάδειξη των κυπελλούχων των ενώσεων αποφασίστηκε να γίνουν μέσω της κλήρωσης.

Σε όσες ενώσεις το ζευγάρι του τελικού έχει βγει στην κληρωτίδα θα μπούνε αυτές οι ομάδες, ενώ σε όσες υπάρχουν ημιτελικά ή προημιτελικά θα μπούνε όλες οι ομάδες στην κληρωτίδα από την οποία και θα βγει ο κυπελλούχος ο οποίος μάλιστα θα πάρει μέρος και στο κύπελλο Ελλάδος.

Η ΕΠΟ όμως δεν πήρε απόφαση για το πόσες ομάδες θα υποβιβασθούν από την Γ’ Εθνική, σίγουρα μια πολύ δύσκολη απόφαση αφού το πρωτάθλημα δεν τελείωσε κανονικά και κανείς φυσικά δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γινόταν.

Οι προτάσεις είναι είτε να μείνουν όλες οι ομάδες στην Γ’ Εθνική, είτε να υποβιβασθούν μόνος αυτές που δεν είχαν μαθηματικά ελπίδες, είτε να υποβιβασθεί μία ομάδα λιγότερη.

Η απόφαση για το πόσες ομάδες θα υποβιβασθούν είχε ανακοινωθεί ότι θα έβγαινε μετά τις 20 Μαΐου.

Από εκεί και πέρα δεν έχει κάτι άλλο προς τα έξω από τους κόλπους της ΕΠΟ, ενώ πολλές είναι οι ομάδες που πιέζουν για αναδιάρθρωση και πολλά έχουν ακουστεί, αλλά και γραφτεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα η ΕΠΟ καλείται να πάρει την πιο δίκαιη απόφαση για όλες τις ομάδες και ίσως στο νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να προβλεφθεί στην προκήρυξη τι θα ισχύει σε περίπτωση μιας ανάλογης διακοπής, όχι όμως μόνο για την ερχόμενη σεζόν, αλλά διαχρονικά.

Όπως αυτή η σεζόν εξελίχθηκε σε ειδική περίπτωση, έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί και η επόμενη καθώς από εκεί ουσιαστικά θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια και φυσικά καλό θα είναι αυτή η προσπάθεια να είναι και αναβάθμιση αυτής της κατηγορίας, γιατί είναι μια κατηγορία κατά την οποία κάθε χρόνο ο τρόπος διεξαγωγής αλλάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here