Τοιχογραφία του Μαραντόνα στην Λάρισα

0
15

Τη θέση του και σε έναν τοίχο της Λάρισας, βρήκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς η θέση του στις καρδιές των ποδοσφαιρόφιλων είναι βασική και αναντικατάστατη εδώ και χρόνια…

Ο ξαφνικός θάνατος του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών (κατά τους περισσότερους) προκάλεσε ένα ντελίριο εκδηλώσεων λατρείας για όλα όσα έχει πετύχει κατά τη διάρκεια της ζωής του, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Όλος ο κόσμος επί σειρά μηνών έβλεπε, άκουγε και διάβαζε ότι ήταν σχετικό με την ζωή του Ντιέγκο. Σε χιλιάδες τοίχους σε όλον τον κόσμο σχεδιάστηκε η μορφή του σε διάφορες εκδοχές. Κάποιες συζητήθηκαν έντονα.

Στη Λάρισα το τελευταίο διάστημα έχει σχεδιαστεί μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη τοιχογραφία σε σημείο του Φρουρίου της πόλης και στο κέντρο της βρίσκεται ο «θεός» της μπάλας έχοντας από κάτω του το σύνθημα «Ζήτω η επανάσταση».

Είναι γεγονός πάντως πως η πόλη τα τελευταία χρόνια γεμίζει από εντυπωσιακές και καλαίσθητες τοιχογραφίες. Μετά τον Ένιο Μορικόνε επί της οδού Μανωλάκη, τον Νέο στην Κεντρική Πλατεία, το Σινεμά ο Παράδεισμος στην Μεγ. Αλεξάνδρου, τον Τάκη Τλούπα επί της Κουμουνδούρου αλλά και την Sacco and Vanzetti που βρίσκεται στην οδό Σκυλοσόφου πρόσφατα απέκτησε και ακόμα μια τοιχογραφία μεγάλου μεγέθους…

Αναφερόμαστε στην τοιχογραφία που έγινε επί της Ανθ. Γαζή και είχε ως πηγή έμπνευσης τον εμβληματικό πίνακα του Λαρισαίου ζωγράφου Αγήνορα Αστεριάδη «Πολιτεία».

Πηγή: Larissanet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here