Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της European Super League, τα ιδρυτικά μέλη έδωσαν στην δημοσιότητα πληροφορίες για το φορματ.
Πιο συγκεκριμένα, 15 ομάδες θα έχουν εξασφαλισμένη θέση κάθε χρόνο, με πέντε επιπλέον ακόμη να παίρνουν το εισιτήριο κάθε χρονιά, μέσω προκριματικών.
Αυτοί οι 20 σύλλογοι θα χωρίζονται σε δύο γκρουπ των 10, με τις τρεις πρώτες να προκρίνονται στα προημιτελικά του θεσμού. Οι υπόλοιπες δύο θέσεις για τους «8», θα κρίνονται από μίνι πρωτάθλημα playoff μεταξύ των τέταρτων και των πέμπτων ομάδων των ομίλων.
Από εκεί και μετά η διοργάνωση θα είναι… καρμπόν με το Champions League. Νοκ-άουτ διπλά παιχνίδια, μέχρι να φτάσουμε στον μεγάλο τελικό που θα γίνεται κάθε Μάιο. Όπως αναφέρει η ενημέρωση των μελών, τα παιχνίδια θα διεξάγονται μεσοβδόμαδα με σκοπό να μην διαταράσσεται η συμμετοχή των ομάδων στα εγχώρια πρωταθλήματα.
Τέλος τονίζουν ότι πρώτο τους μέλημα μετά την ανδρική της ανδρικής European Super League, θα είναι και ένα αντίστοιχο γυναικείο «κλειστό» πρωτάθλημα!
Η ετήσια διοργάνωση θα παρέχει σημαντικά μεγαλύτερη οικονομική αύξηση και στήριξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μέσω μακρόχρονης δέσμευσης για πληρωμές χωρίς όριο, που θα αυξάνονται σε συνάρτηση με τα έσοδα. Αυτές οι πληρωμές αλληλεγγύης θα είναι σημαντικά υψηλότερες από όσες προκύπτουν από αυτές των τρεχουσών ευρωπαϊκών διοργανώσεων και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10.000.000.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια της αρχικής περιόδου δέσμευσης των συλλόγων.
Επιπλέον, η διοργάνωση θα χτιστεί πάνω σε βιώσιμα οικονομικά θεμέλια με όλα τα ιδρυτικά club να προσυπογράφουν σε ένα πλαίσιο δαπανών. Ως αντάλλαγμα για τη δέσμευσή τους, οι ιδρυτικοί σύλλογοι θα λάβουν ένα ποσό της τάξης των 3.500.000.000 μόνο για να υποστηρίξουν τα επενδυτικά πλάνα για τις υποδομές τους και να καλύψουν τον αντίκτυπο της πανδημίας.