Το Final 8 άρεσε και μπορεί να ξαναγίνει

0
10

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να καθιερωθεί ως format του Champions League το Final 8, το οποίο φέτος ουσιαστικά “επέβαλε” η πανδημία.

«Ήταν μια επιλογή που κάναμε αναγκαστικά, αλλά είδαμε σε αυτή τελικά κάτι διαφορετικό. Σίγουρα θα σκεφτούμε να το καθιερώσουμε και στο μέλλον», τόνισε ο Τσέφεριν.

«Οι ομάδες μην έχοντας το μαξιλαράκι του επαναληπτικού παίζουν πιο επιθετικά. Σε μονά ματς, αν μια ομάδα προηγηθεί η άλλη είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει άμεσα. Έτσι τα παιχνίδια είναι πιο συναρπαστικά. Θα πρέπει να δούμε βέβαια τι συνέπειες θα έχει η μείωση του αριθμού των αγώνων», πρόσθεσε.

«Το Final 8 είχε μεγάλη επιτυχία και η τηλεθέαση ήταν τεράστια. Ίσως επειδή είναι Αύγουστους και ο κόσμος είναι στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Θα δούμε, είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε», κατέληξε ο Τσέφεριν.

Το τρέχον format, με την διεξαγωγή διπλών αγώνων από τους «16» και μετά μέχρι τον μονό τελικό, είναι… «κλειδωμένο» μέχρι και τη σεζόν 2024/25, αλλά θα γίνουν συζητήσεις για πιθανές τροποποιήσεις στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here