Τρίτη σερί χρονιά τα Μετέωρα σε Εθνική κατηγορία (β’ μέρος)

0
41

Β’ μέρος (τελευταίο). Είχαμε αναφερθεί πριν από δύο ημέρες για τις παρουσίες των Μετεώρων στις Εθνικές κατηγορίες και κυρίως για τις συνεχόμενες. Η αναφορά ξεκίνησε από την πρώτη τους παρουσία στην Εθνική Ερασιτεχνική την δεκαετία του 70′ και σταθήκαμε περισσότερο στις 5 συνεχόμενες παρουσίες (80-85) ενώ η τελευταία τους παρουσία στην δεκαετία του 80′ ήταν το 86-87.

Εκείνη την εποχή (την δεκαετία 87-96) το Καλαμπακιώτικο ποδόσφαιρο γνώρισε μεγάλη κάμψη, ταλέντα δεν υπήρχαν όπως παλαιότερα, ενώ και οι νέοι της εποχής δεν στρέφονταν τόσο εύκολα στο ποδόσφαιρο όσο την δεκαετία το 80′.

Τα Μετέωρα τελικά κατάφεραν να επιστρέψουν στην Δ’ Εθνική ύστερα από 10 χρόνια καθώς πήραν ξανά το πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 1996-97 κι αγωνίστηκαν ξανά στην Δ’ Εθνική την σεζόν 1997-98. Βέβαια για να γίνει αυτό χρειάστηκε να δημιουργηθεί μία πολύ καλή παιδική ομάδα η οποία είχε πάρει και το πρωτάθλημα το 1994 και ορισμένοι ντόπιοι επαγγελματίες παίκτες οι οποίοι επέστρεψαν για να βοηθήσουν σε όλη αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε τότε τα 10 χρόνια απουσίας από την Δ’ Εθνική ήταν πάρα πολλά για μία ομάδα όπως τα Μετέωρα.

Τα Μετέωρα τότε είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν μία πολύ καλή παιδική ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα το 1994 όπως αναφέραμε και παραπάνω  και σε συνδυασμό με την άφιξη επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της εποχής, κατάφεραν και πάλι να μπουν στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

Την περίοδο 1997-98 σε όμιλο 18 ομάδων τα Μετέωρα τερμάτισαν στην 12η θέση, αλλά υποβιβάσθηκαν καθώς από την 9η θέση και κάτω όλες οι ομάδες υποβιβάζονταν.

Την επόμενη τριετία τα Μετέωρα συνεχώς έπαιρναν την 2η θέση στο τοπικό πρωτάθλημα, έτσι δημιούργησαν μια σπουδαία ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2001-02 η οποία πέτυχε 33 νίκες στο τοπικό πρωτάθλημα και πήρε το πρωτάθλημα.

Τότε δημιουργήθηκε το δεύτερο ρεκόρ συνεχόμενης παρουσίας σε εθνικό πρωτάθλημα καθώς τα Μετέωρα παρέμειναν για 4 σερί χρόνια. Και ο υποβιβασμός τους ήταν οδυνηρός την σεζόν 2005-06 καθώς τερμάτισαν στην 12η θέση (από εκεί ξεκινούσε ο υποβιβασμός).

Από τότε πέρασαν 3 χρόνια κι επέστρεψαν την αγωνιστική περίοδο 2008-09 στην Δ’ Εθνική αφού την προηγούμενη σεζόν χρειάστηκε και πάλι να σημειώσουν 33 νίκες για να πάρουν το πρωτάθλημα.

Την πρώτη σεζόν τα Μετέωρα παρέμειναν σχετικά εύκολα στην κατηγορία, αλλά την δεύτερη υποβιβάσθηκαν, αφού στις τελευταίες αγωνιστικές χάθηκαν πολλοί βαθμοί.

Όμως τότε δημιουργήθηκε μια καλή βάση με πολύ καλούς ντόπιους ποδοσφαιριστές κι αμέσως πήραν το πρωτάθλημα κι επέστρεψαν στην Δ’ Εθνική σε μία σεζόν που θα δημιουργούνταν η Γ’ Εθνική ερασιτεχνική. Δυστυχώς τα Μετέωρα αν και το πάλεψαν χωρίς ουσιαστικά διοίκηση και με τους ποδοσφαιριστές να έχουν κι αυτόν τον ρόλο και υποβιβάσθηκαν στην ισοβαθμία.

Ακολούθησαν άλλα τρία χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα και την αγωνιστική περίοδο 2017-18 τα Μετέωρα πήραν και πάλι το πρωτάθλημα κι ανέβηκαν στην Γ’ Εθνική που τότε ήταν το τρίτο σκαλί στην πυραμίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την περίοδο 2018-19 πήραν την 4η θέση σ’ ένα δύσκολο όμιλο και πέρυσι παρέμειναν με τον τρόπο που περιγράψαμε στο πρώτο μέρος αυτής της ανάρτησης.

Έτσι φέτος θα πάρουν μέρος για 3η σερί σεζόν και μένει να φανεί αν θα ισοφαρίσουν τα προηγούμενα ρεκόρ με τις συχνές παρουσίες στις εθνικές κατηγορίας ή αν θα τις ξεπεράσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here