Φεβρουάριος: η τελευταία ελπίδα για Football League και Γ’ Εθνική

0
42

Η επιστροφή στην κανονικότητα για την Football League και τη Γ’ Εθνική δεν έχει εγκαταλειφθεί και η… αυγή του Φλεβάρη θα κρίνει πολλά.

Ελπίδα φωτός ή μια ακόμα παράταση στην αγωνία; Η επανεκκίνηση του αθλητισμού στο σύνολό του εξακολουθεί να απασχολεί μετά την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε το Σάββατο (30/1).

Η επιτροπή Λοιμωξιολόγων έδωσε «πράσινο φως» μόνο στην Volley League γυναικών για επιστροφή στη δράση και πλέον όλα τα υπόλοιπα σπορ μαζί με τις Football League-Γ’ Εθνική που βρίσκονται στο «πάγο» περιμένουν τι ακριβώς θα συμβεί όταν και λήξει η ισχύς της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Η ΚΥΑ που εκδόθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/1) λήγει στις 7 Φεβρουαρίου και όπως ήδη γράψαμε FL και Γ’ Εθνική παραμένουν σε ακινησία. Η αρνητική απάντηση στα αιτήματα πυροδότησε αντιδράσεις. Από την SL2-FL εκφράστηκε δηκτικά η απορία για το εάν η μπάλα της Football League είναι τελικά τόσο επικίνδυνη, ενώ οι παίκτες της Γ’ Εθνικής εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση με αποδέκτες τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Το ζητούμενο είναι πλέον εάν υπάρχει έστω προοπτική, μετά τις 7/2, επιστροφής στην κανονικότητα. Κατά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. «Ο αθλητισμός θα παραμείνει ζωντανός μέσα στην πανδημία. Ο αθλητισμός πλέον, με ελέγχους, με τεστ και οργανωμένα, μπορεί να ξεκινήσει εφόσον το επιτρέψει η γενική εικόνα, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια ακόμη και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο «SDNA» επισημαίνοντας και τη βελτίωση που θα χρειαστεί να υπάρξει στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας σε σχέση με τώρα.

Με αφορμή αυτή τη δήλωση οι εξελίξεις μεταφέρονται για τις αρχές του Φλεβάρη. Τα χρονικά περιθώρια, πράγματι, υπάρχουν τόσο για την Football League όσο και την Γ’ Εθνική που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει προπονήσεις. Αυτό όμως μπορεί να γίνει στα μέσα του Φεβρουαρίου και η μπάλα να κυλήσει στο χορτάρι στα μέσα του Μαρτίου. Στόχος; Να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

«Σε όποιο άθλημα φτάσουμε σε εξαιρετικά σφικτές ημερομηνίες, προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε. Θα υπάρξει η λύση, με τεστ, αυστηρά πρωτόκολλα», λένε στην ΓΓΑ και πλέον θα φανεί άμεσα εάν βρεθεί τρόπος να ανασάνουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τεράστιο θέμα επιβίωσης.

ΠΗΓΗ: mikriliga

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here