Χρήστος Αυγέρος: “η κατηγορία χάθηκε στις λεπτομέρειες”

0
234

Ο Χρήστος Αυγέρος ανέλαβε με τον Γιώργο Ράτζα μια δύσκολη αποστολή με τα Μετέωρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής εν μέσω λοκ-ντάουν και χωρίς βαθμούς στο πρωτάθλημα ύστερα από 4 αγωνιστικές.

Τα Μετέωρα τελικά τερμάτισαν στην 13η θέση της βαθμολογίας και πλέον έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για παραμονή στο συνδυασμό της αναδιάρθρωσης στις παραπάνω κατηγορίες, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση ύστερα από 3 χρόνια θα επιστρέψουν στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο Χρήστος Αυγέρος στη σημερινή αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportskalampaka αναφέρεται στην πορεία της ομάδας, αλλά και για την επόμενη ημέρα της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Ανέλαβες (μαζί με τον Γιώργο Ράτζα) μια δύσκολη αποστολή δεδομένου η ομάδα των Μετεώρων ήταν χωρίς βαθμό ύστερα από 4 αγωνιστικές, ενώ είχε στηθεί από άλλον προπονητή το καλοκαίρι. Πως το σχολιάζεις αυτό;

– Κατ’ αρχήν ήταν μια απόφαση καρδιάς όταν ήρθε η πρόταση από την διοίκηση κι ότι έρχεται από αυτήν την ομάδα δεν μπορείς να πεις όχι. Ξέραμε τις δυσκολίες, υπήρχε το ντεζαβαντάζ των μηδέν βαθμών και με ρόστερ άναρχα δομημένο. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι προσπαθήσαμε να δώσουμε το 100% για να μπορέσει η ομάδα να δείξει ένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με το τι έδειχνε στην αρχή του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα του ενός γύρου όπως έγινε πως σου φάνηκε;

– Ήταν ένα πρωτάθλημα μιας ανάσας, περίεργο θα έλεγα το οποίο είχε κάποιες ευνοημένες ομάδες λόγω προγράμματος. Καλό πρωτάθλημα σε γενικές γραμμές με καλούς παίκτες σε κάποιες ομάδες.

Αν υπήρχε άλλος ένας γύρος, η τύχη της ομάδας θα ήταν διαφορετική;

– Φυσικά και το λέω με απόλυτη επίγνωση της κατάστασης, θεωρώ ότι η ομάδα θα έμενε στην κατηγορία 100%, θα βάζαμε κι άλλες ομάδες από κάτω. Στο πρωτάθλημα της λεπτομέρειας όπως αποδείχθηκε, οι λεπτομέρειες δεν ήταν μαζί μας και τερματίσαμε στην θέση αυτή που τερματίσαμε.

Γιατί η ομάδα δεν μπορούσε να κερδίζει εντός έδρας;

– Θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο η έλλειψη ποιότητας ειδικά στην επίθεση και όταν αγωνίζεσαι στην έδρα σου πρέπει να δημιουργήσεις, καθώς οι αντίπαλοι έρχονταν κι έπαιζαν κλειστά. Η έλλειψη ποιότητας και σε άλλες θέσεις έπαιξε ρόλο σε όλο το πρωτάθλημα και ειδικά στην έδρα μας.

Το καλύτερο ματς των Μετεώρων -κατά την γνώμη μας- ήταν το εκτός έδρας με τον Ηρακλή Λάρισας που πήραν και τη νίκη. Γιατί δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν αυτή την εμφάνιση;

– Θεωρώ ότι το καλύτερο παιχνίδι μας δεν ήταν με τον Ηρακλή Λάρισας. Κάναμε καλύτερα παιχνίδια ειδικά στο β’ ημίχρονο με τον Ατρόμητο Παλαμά, αλλά και με την Κοζάνη όπως και με την Ελασσόνα. Η ομάδα σ’ αυτά τα παιχνίδια ήταν καλύτερη σε σχέση με το ματς στην Λάρισα, αλλά οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος μας. Εκεί όμως καταφέραμε και πήραμε τη νίκη.

Τα Μετέωρα τη νέα σεζόν θα είναι στην Γ’ Εθνική ή στο τοπικό πρωτάθλημα. Τι πρέπει να γίνει τόσο στη μία περίπτωση όσο και στην άλλη;

– Εξαρτάται σε ποια κατηγορία θα βρίσκονται. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να γίνουν οι ζυμώσεις στα διοικητικά και η διοίκηση να πράξει ανάλογα. Αν είναι στο τοπικό πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει μια νέα αρχή και να εμπιστευτούμε τα δικά μας παιδιά, να υπάρχει υπομονή και να γίνει μία νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα. Αυτό θα πάρει χρόνο, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει άλλος δρόμος. Στην περίπτωση που μείνουν στην Γ’ Εθνική, πάλι στο ίδιο μήκος πρέπει να κινηθούν και να στελεχωθούν και με ορισμένους έμπειρους παίκτες.

Οι μεταξύ σας συνεργασία στο τεχνικό τημ ποια ήταν;

– Η συνεργασία μας με όλα τα παιδιά ήταν σε ένα πολύ καλό και ικανοποιητικό επίπεδο.

Από την φετινή χρονιά μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε κάποιο κέρδος για την ομάδα και ποιο ήταν αυτό;

– Το μεγαλύτερο κέρδος αυτής της ομάδας είναι ότι σταθήκαμε στα πόδια μας σε πολύ δύσκολους καιρούς και προσπαθήσαμε να δώσουμε το στίγμα μας. Η ομάδα είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού και κατ’ επέκταση και εκτός των ορίων του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here