Χρήστος Αυγέρος: “να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και να αξιοποιήσουμε τα νέα παιδιά”

0
167

Ο Χρήστος Αυγέρος είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έχει άρρηκτα συνδεδεμένο το όνομά του με την ομάδα των Μετεώρων καθώς την έχει υπηρετήσει σχεδόν από όλα τα πόστα.

Από τον Σεπτέμβριο ανέλαβε και πάλι τα προπονητικά ηνία των Μετεώρων ύστερα από ένα χρόνο και πάλι.

Ως ποδοσφαιριστής με την φανέλα των Μετεώρων αγωνίστηκε πρώτη φορά στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής στην Δ’ Εθνική της περιόδου 2005-06 με τον Ηρακλή Χάλκης. Το τελευταίο του παιχνίδι ως ποδοσφαιριστής πάντα, ήταν τον Ιούνιο του 2012 στον αγώνα μπαράζ ανόδου ΠΑΟ Κρύας-Μετέωρα 0-5, μάλιστα είχε σημειώσει και το πρώτο τέρμα της νίκης των Μετεώρων.

Το πρώτο του παιχνίδι ως πρώτος προπονητής ήταν για την σεζόν 2015-16 Δενδροχώρι-Μετέωρα 0-2 όταν είχε διαδεχθεί τον Βασίλη Γκούμπλια που είχε αποχωρήσει.

Από εκεί και πέρα έχει δουλέψει σχεδόν σε όλα τα τμήματα υποδομής των Μετεώρων, ήταν συνεργάτης του Θεόδωρου Καραγιάννη, του Γιώργου Βακουφτσή και του Γιώργου Ράτζα σε τοπικό, αλλά και στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Επίσης ήταν και πάλι πρώτος προπονητής την σεζόν 2021-22 που είχε οδηγήσει τα Μετέωρα αήττητα μέχρι το μπαράζ του πρωταθλητή.

Σήμερα σε αποκλειστική συνέντευξη στο sportskalampaka.gr μιλά για την επιστροφή του, αλλά και για τους νέους στόχους που υπάρχουν στα Μετέωρα.

Πως αποφάσισες να αναλάβεις ξανά τα Μετέωρα και μάλιστα εν μέσω της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν;

– Μετά από επικοινωνία που υπήρξε με τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Ράτζα και μιλώντας για τους στόχους βρέθηκε μια κοινή συνισταμένη και φτάσαμε στην συμφωνία ώστε να επιστρέψω στην ομάδα και να την αναλάβω.

Τα Μετέωρα μέχρι τώρα έδωσαν φιλικά παιχνίδια με ομάδες ανώτερων κατηγοριών, αλλά και ομάδες άλλων Ενώσεων ιδιαίτερα δυνατές. Τι προσφέρουν τέτοιου είδους φιλικά παιχνίδια;

– Ήταν επιλογή μας να κάνουμε αυτά τα φιλικά παιχνίδια. Νομίζω ότι έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αλλά και τον αγωνιστικό μας ρυθμό. Διαλέξαμε δύσκολες ομάδες ώστε να προσθέσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι.

sportskalampaka.gr

Είσαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα από την εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα;

– Νομίζω ότι ήμαστε ακόμα στην αρχή και δεν στεκόμαστε στα αποτελέσματα. Έχουμε πολύ μέλλον, η ομάδα αποτελείται από νεαρούς ποδοσφαιριστές και έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Δεν κοιτάμε και δεν στεκόμαστε στα αποτελέσματα. Απλά μόνο πως η ομάδα να βελτιωθεί και να παρουσιάζει ένα ελκυστικό και καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους κάνουμε καλύτερους βδομάδα την βδομάδα.

Από το υλικό της ομάδας είσαι ευχαριστημένος; Οι νεαροί παίκτες που τους είχες τα προηγούμενα χρόνια στα τμήματα της Ακαδημίας θεωρείς ότι ήρθε η ώρα να αξιοποιηθούν;

– Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το ρόστερ που έχω στην διάθεσή μου. Η ομάδα πάντα έχει περιθώρια βελτίωσης. Ότι καλό αξίζει να έρθει στην ομάδα πάντα έχουμε την προσοχή μας. Όσον αφορά τα νεαρά παιδιά στα πρώτα παιχνίδια έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής και νομίζω ότι μπορούμε να τα εμπιστευτούμε και να βασιστούμε σ’ αυτά.

Ο στόχος γενικά ποιος είναι για την φετινή περίοδο;

– Όπως είπαμε και παραπάνω στόχος είναι να βελτιώνεται η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να εντάξει τους νεαρούς παίκτες ανώδυνα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο για να δούμε τι έχουμε πετύχει χωρίς να αποκλείουμε από το πλάνο μας.

sportskalampaka.gr

Ένα δείγμα ήδη έχουν δείξει τα Μετέωρα. Τι ποδόσφαιρο να περιμένουν να δουν οι φίλαθλοι της ομάδας;

– Σίγουρα ένα αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο με αρκετό πρέσινγκ, με αρκετούς τρόπους ανάπτυξης στο μέτρο του δυνατού και πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι.

Με τι θα είσαι εσύ ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;

– Ευχαριστημένος θα είμαι βλέποντας την ομάδα να παράγει καλό κι ελκυστικό ποδόσφαιρο, ο καθένας να έρχεται και να απολαμβάνει αυτό που βλέπει και οι νεαροί παίκτες να μπορούν να προσφέρουν και να αποτελούν σημαντικά γρανάζια της ομάδας.

Βλέπουμε ότι και οργανωτικά η ομάδα να προσπαθεί να φτιάξει καλύτερες συνθήκες. Αυτό ισχύει και πόσο;

– Αυτό είναι μια πραγματικότητα, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες που να αγγίζουν τα επαγγελματικά πρότυπα να κάνουμε τον αθλητή να αισθάνεται ότι του παρέχουμε τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση, οδηγούμαστε να βελτιώνουμε όλες τις συνθήκες και στο γήπεδο, τον αγωνιστικό χώρο και στο υλικό που χρησιμοποιούμε για να προπονείται η ομάδα (υλικοτεχνικά, είδη ιματισμού). Βέβαια θέλουμε και την βοήθεια παραγόντων για να τα υλοποιήσουμε όλα αυτά. Ήμαστε τυχεροί που η νέα δημοτική αρχή και ειδικά ο νέος Δήμαρχος είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, είναι άνθρωπος που έχει μυρίσει τα αποδυτήρια που έχει φορέσει την φανέλα της ομάδας και μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα και να συζητήσει μαζί μας γιατί η ομάδα δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, η ομάδα είναι ολόκληρη η πόλη.

sportskalampaka.gr (Παναγιώτης Στάλιας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here