Όλα δείχνουν παραμονή στην Γ’ Εθνική για τα Μετέωρα

0
77

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινή ανάρτηση την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η οποία μεταξύ των θεμάτων που θα έχει να συζητήσει, θα αποφασίσει και για το τι θα ισχύσει στην Γ’ Εθνική όσον αφορά το θέμα του υποβιβασμού.

Σύμφωνα με το sdna οι εισηγήσεις για την Γ’ Εθνική είναι:

α) Λήξη του εν λόγω Πρωταθλήματος περιόδου 2019 – 2020, με την βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων ανά Όμιλο, να ισχύει ως είχε κατά την διακοπή τους.

β) Προβιβάζονται όλοι οι Πρωταθλητές των οκτώ Ομίλων (8 Ομάδες), με βάση την βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος, χωρίς να μπορούν να αντικατασταθούν, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να προβιβασθούν στην ανώτερη Κατηγορία. (σ.σ. στην προκήρυξη προβλεπόταν ο προβιβασμός τεσσάρων ομάδων).

γ) Ως προς τον υποβιβασμό των Σωματείων από κάθε Όμιλο (εκτός τον Όμιλο της Κρήτης), υπάρχουν τρεις (03) προτάσεις:

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, τα Σωματεία που καταλαμβάνουν έως και την 10η θέση, στην βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί, με την προοπτική της δημιουργίας δέκα (10) Ομίλων για την περίοδο 2020 – 2021.

Να υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. όσα Σωματεία είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

δ) Για τον Όμιλο της Κρήτης (8ος όμιλος), να ισχύσουν τα κάτωθι:

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί.

Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι τέσσερις (04) Πρωταθλητές.

Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι τέσσερις (04) Δευτεραθλητές, (αντί δύο που προβλεπόταν στην Προκήρυξη).

Τα Μετέωρα μένουν στην Γ’ Εθνική

Με βάση τα παραπάνω τα Μετέωρα θα παραμείνουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία, κάτι που τόσο το ήθελαν και το πάλεψαν για να το πετύχουν με νύχια και με δόντια και κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Να αναφέρουμε ότι τα Μετέωρα την στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας βρίσκονταν στην 9η θέση μαζί με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου, αλλά επειδή υστερούν στην ισοβαθμία μαζί του (1-1, 1-2) ουσιαστικά τερματίζουν στην 10η θέση.

Οπότε είτε σωθούν οι πρώτες 10 ομάδες, είτε δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα, είτε υποβιβασθούν μόνο αυτές που δεν είχαν μαθηματικά ελπίδες, σε όλες αυτές τις εισηγήσεις τα Μετέωρα πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here