Παγκόσμιο Συλλόγων: η Τσέλσι νίκησε την Παρί 3-0 στον τελικό

0
12

Η Τσέλσι είναι η μεγάλη θριαμβεύτρια στο Μουντιάλ Συλλόγων, καθώς την Κυριακή συνέτριψε με 3-0 σκορ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Παρί Σεν Ζερμέν, κατακτώντας το τρόπαιο με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η ποδοσφαιρική «μηχανή» του Λουίς Ενρίκε βρήκε τον… μάστορά της από την ομάδα του Έντσο Μαρέσκα, η οποία από σήμερα και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μπορεί να αποκαλείται πρωταθλήτρια κόσμου.

Στον τελικό του πρώτου Μουντιάλ συλλόγων της FIFA, που έγινε στη Νέα Υόρκη παρουσία του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, οι «μπλε» έκαναν πάρτι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και κατέκτησαν με εμφατικό τρόπο τον τίτλο, απέναντι σε μία ομάδα που είχε σαρώσει τα πάντα φέτος (συμπεριλαμβανομένου του Champions League) και το τελευταίο διάστημα… μοίραζε «τεσσάρες» και «πεντάρες» σε όποιον έβρισκε στο διάβα της.

Ο Κόουλ Πάλμερ με δύο γκολ (22΄, 30΄) και μία ασίστ (43΄ στον Ζοάο Πέδρο) και ο Ρόμπερτ Σάντσεθ, με κάποιες σημαντικές επεμβάσεις, ήταν οι πρωταγωνιστές για το συγκρότημα του Εντσο Μαρέσκα.

Τσέλσι (Μαρέσκα): Σάντσεθ – Κουκουρέγια, Κόλγουιλ, Τσαλόμπα, Τζέιμς (77′ Χολ), Γκουστό – Έντσο Φερνάντες (61′ Αντρέι Σάντος), Πάλμερ, Καϊσέδο – Νέτο (77′ Ενκουνκού), Πέδρο.

Παρί (Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι (73′ Γκονσάλο Ράμος), Μπεράλδο, Μαρκίνιος, Νούνο Μέντες – Ρουίθ (73′ Ζαΐρ-Εμερί), Βιτίνια, Νέβες – Κβαρατσκέλια (58′ Μπαρκολά), Ντεμπελέ, Ντουέ (73′ Μαγιουλού)

Παρουσία Τραμπ ο τελικός

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός του Μουντιάλ Συλλόγων διεξήχθη παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα δώσει το «παρών» στον καταληκτικό αγώνα της αμφιλεγόμενης διοργάνωσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, πήρε θέση στα επίσημα του σταδίου, όπου παρακολούθησε τον τελικό μαζί με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here