Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ, καθώς πέθανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πέθανε, ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη, σε ηλικία 60 ετών.
Γεννημένος στις 23 Μαΐου του 1965 στo Αθήνα, ο Σκουρτόπουλος έπαιξε για πολλά χρόνια στην Γ.Σ. Δαφνίου, στην ΑΕΚ, και στο Παγκράτι, ενώ διετέλεσε μέλος όλων των μικρών εθνικών ομάδων.
Η προπονητική του διαδρομή ξεκίνησε από τον Γ.Σ. Δαφνίου, τον οποίο και οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία του στις εθνικές κατηγορίες. Ακολούθησαν οι σταθμοί στο Αιγάλεω και τον ΟΦ Ηρακλείου προτού πάρει θέση στο τεχνιοκό επιτελείο της ΑΕΚ το 2000, ως βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς και μετά του Ντράγκαν Σάκοτα και του Φώτη Κατσικάρη.
Το 2018 ανέλαβε πρώτος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας οδηγώντας την στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης Ανδρών 2019. Παρέμεινε στο τιμόνι της γαλανόλευκης έως το 2022, ολοκληρώνοντας τη σταδιοδρομία του ως ομοσπονδιακός προπονητής με ρεκόρ 18 νίκες – 5 ήττες.
Το περασμένο καλοκαίρι, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Κούλεγκουντ Μπρόνκος στο Ουλάν Μπατόρ, ενώ εργαζόταν στο εξωτερικό από το 2023 όταν και είχε αναλάβει την Αστόρια Μπίντγκοζ στην Πολωνία, ενώ είχε βρεθεί στον πάγκο της Εθνικής Κατάρ από το 2023 έως το 2024.
















