Οι τελικοί πολλές φορές βγάζουν στην επιφάνεια αφανούς ήρωες και κάτι τέτοιο συνέβη και στον χθεσινό τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Τρικάλων.
Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας των Μετεώρων Χρήστος Μπαρούτας κλήθηκε μόλις στο 23′ του τελικού να αντικαταστήσει τον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας Θέμη Γκουλιώνη ο οποίος αποβλήθηκε.
Σε τέτοιες στιγμές ο τερματοφύλακας που μπαίνει έτσι απότομο ούτε ζέσταμα δεν προλαβαίνει να κάνει.
Ο Χρήστος Μπαρούτας όμως σαν έτοιμος από καιρό μπήκε στο παιχνίδι και είχε μια καλή παρουσία σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι υποστήριξε την εστία μιας ομάδας η οποία από το 23′ και μέχρι το 112′ που αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, ήταν 10 εναντίον 11.
Στην διαδικασία των πέναλτι έδειξε μία αξιοζήλευτη ψυχραιμία, διάβασε τις εκτελέσεις των αντιπάλων, είχε και την ψυχολογική υποστήριξη του Θέμη Γκουλιώνη και κατάφερε κι απόκρουσε δύο πέναλτι, ενώ κι αυτό που πήγε στο δοκάρι πάλι είχε πέσει στην σωστή γωνία.
Δικαιωματικά αναδείχθηκε ως ο “πολυτιμότερος παίκτης” του τελικού και πήρε το σχετικό βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Τρικάλων.












