Diamond League, Βρυξέλλες: δεύτερη θέση για τον Τεντόγλου

0
12

Σε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς στο μήκος των Ανδρών στη σειρά αγώνων του Diamond League, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε τη δεύτερη θέση με άλμα στα 8,40 μ. (0,5).

Σε έναν αγώνα που διεξήχθη υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με χαμηλές – για την εποχή θερμοκρασίες, βροχή και συνεχείς εναλλαγές, ο Τεντόγλου ήταν το μεγάλο φαβορί, ωστόσο δεν ήταν ο μόνος που ήταν ικανός να κάνει την υπέρβαση.

Ο Έλληνας άλτης ξεκίνησε με 8,07 μ., συνέχισε με 8,12 μ., ενώ στην τρίτη του προσπάθεια σημείωσε 8,31 μέτρα. Στη συνέχεια απάντησε στο 8,21 μ. του Τζαμαϊκανού Τάτζεϊ Γκέιλ, πριν “προσγειωθεί” στα 8,40 μέτρα στην τέταρτη προσπάθειά του.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι επέλεξε να μην εκτελέσει το πέμπτο του άλμα και είδε στην έκτη προσπάθεια τον Γκέιλ να πετυχαίνει 8,46 μ.! Ο πρωταθλητής Ευρώπης του Μπέρμιγχαμ δεν κατάφερε στο έκτο του άλμα να απαντήσει στον αντίπαλό του και έτσι έκλεισε τον αγώνα στη δεύτερη θέση.

Ο 28χρονος Έλληνας άλτης κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία επίδοση σε καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούσαν τις μεγάλες επιδόσεις και έδειξε πως την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη αναμένεται όχι μόνο να πάρει τη ρεβάνς από τον Τζαμαϊκανό, αλλά και να κυνηγήσει ένα ακόμη μεγάλο άλμα. Άλλωστε ο Τεντόγλου είναι ο μόνος άλτης φέτος που έχει υπερβείο τα 8,60 μ. και μάλιστα τέσσερις φορές!

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Εχάμερ με άλμα στα 8,23 μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here