Copa America: η Αργεντινή νίκησε 1-0 την Κολομβία κι έκανε το back to back

0
23

Με γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στην παράταση, η Αργεντινή λύγισε την Κολομβία με 1-0 στον τελικό του Copa America και έκανε το back to back σε κατακτήσεις.

Είναι η απόλυτη κυρίαρχος της Λατινικής Αμερικής τα τελευταία χρόνια και εκτός από κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Αργεντινή παρέμεινε και πρωταθλήτρια του Copa America.

H Aργεντινή παράλληλα έγραψε ιστορία, αφού πανηγύρισε την κατάκτηση του 16ου Copa America της ιστορίας της και έμεινε πλέον μόνη πρώτη στην σχετική λίστα, αφήνοντας δεύτερη την Ουρουγουάη με 15 κατακτήσεις.

Ο τελικός ξεκίνησε με 70λεπτη καθυστέρηση εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων που υπήρξαν ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομία, με την Κολομβία να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας από νωρίς την Αργεντινή.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ωστόσο φώναξε παρών όταν χρειάστηκε και κράτησε όρθια την «Αλμπισελέστε» στο κακό της διάστημα, με τους Αργεντινούς να ισορροπούν στην συνέχεια, χωρίς όμως να απειλήσουν την εστία του Καμίλο Βάργκας.

Το πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για 20λεπτη διακοπή εξαιτίας του show της Σακίρα στην ανάπαυλα.

Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, το ματς έδειξε να στραβώνει για την Αργεντινή, αφού ο ηγέτης της «Αλμπισελέστε», Λιονέλ Μέσι αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο ξεσπώντας σε κλάματα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με την ιδέα της παράτασης, αφού Μαρτίνες και Βάργκας δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο «μπομπέρ» της Ίντερ και πρώτος σκόρερ του τουρνουά, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 96ο λεπτό και χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να βρεθεί σε θέση βολής αφού στο 112′ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ντε Πολ και με ωραίο σούτ νίκησε τον Βάργκας για το 1-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες – Μοντιέλ (72΄Μολίνα), Ρομέρο, Λισάνδρο Μαρτίνες, Ταλιαφίκο – Ντι Μαρία (117′ Οταμέντι), Ντε Πολ, Φερνάντες (96′ Λο Σέλσο), Μακ Άλιστερ (96′ Παρέδες) – Μέσι (66′ Νίκο Γκονζάλες), Άλβαρες (96′ Λαουτάρο Μαρτίνες).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Νέστορ Λορέντζο): Βάργκας – Σαντιάγκο Αρίας, Σάντσες, Κουέστα, Μοχίκα – Ρίος (89′ Καστάνιο), Λέρμα (106′ Ουρίμπε) – Τζον Αρίας (106′ Καράσκαλ), Χάμες Ροντρίγκες (91′ Κιντέρο), Λουίς Ντίας (106′ Μπόρχα) – Κόρντομπα (89′ Κόρντομπα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here