Η Team Hellas ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο United Cup, επικρατώντας με 3-0 της Ιαπωνίας στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων. Το φινάλε της αναμέτρησης ήρθε με τη νίκη στο μικτό διπλό, όπου οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκαν των Χιμπίνο και Ουτσιγιάμα με 6-2, 6-3, «σφραγίζοντας» τον θρίαμβο της ελληνικής ομάδας.
Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ελλάδα φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου, έχοντας έξι κερδισμένα σετ και κανένα χαμένο, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας.
Μετά τη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καθήκον του όσον αφορά τα μονά! Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-3, 6-4 του Σιντάρο Μοτσιζούκι και «σφράγισε» την πρώτη ελληνική νίκη, με δύο νίκες σε straight sets της εθνικής επί της Ιαπωνίας, για τον 5ο όμιλο.

















