Έρευνα αναφέρει ότι τα γυμναστήρια είναι πιο ασφαλή

0
18

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε η επιδημία του κορονοϊού μας επηρέασε αφάνταστα και ψυχολογικά αλλά και οικονομικά. Ένας όμως κλάδος που πλήγηκε πάρα πολύ ήταν αυτός του wellness στη χώρα μας και αυτό γιατί όλα τα γυμναστήρια ήταν κλειστά για 3 μήνες. Όμως από τις 15 Ιουνίου δόθηκε ξανά το πράσινο φως από την κυβέρνηση τα γυμναστήρια να ξεκινήσουν ξανά την λειτουργία τους με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που είχε ενεργή την συνδρομή του δεν θέλησε να ξαναξεκινήσει να γυμνάζεται εντός των γυμναστηρίων και ο λόγος ήταν ένας.  Ο φόβος μήπως κολλήσει τον κορονοϊό.

Έρχεται όμως μία πάρα πολύ πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Όσλο η οποία επισημαίνει ότι τα γυμναστήρια και οι κλειστοί χώροι εκγύμνασης οι οποίοι τηρούν τους όρους που έχει θέσει το κράτος όσον αφορά τις αποστάσεις , την καθαριότητα αλλά και άλλα πρωτόκολλα λειτουργίας των γυμναστηρίων είναι αρκετά ασφαλής.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 3764 άνθρωποι 18 έως 64 ετών χωρίς συμπτώματα του ιού οι οποίοι ελάχιστοι πάνω από τους μίσους πήγαιναν στο γυμναστήριο ενώ οι υπόλοιποι όχι . Οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επιλέξουν ένα από τα πέντε γυμναστήρια του Όσλο που άνοιξαν ξανά στη Νορβηγία.

 Το 81,8% αυτών που πήγαν στο γυμναστήριο το επισκέφθηκαν τουλάχιστον μία φορά και το 38,5% πήγε στο γυμναστήριο τουλάχιστον έξι φορές. Από τους 3764 συμμετέχοντες οι 3,016 επανήλθαν με τα αποτελέσματα του test και βρέθηκε μόνο μία περίπτωση αυτών που πήγαιναν στο γυμναστήριο η οποία όμως πιστεύεται ότι κόλλησε τον ιό στη δουλειά και όχι σε αυτή τη δοκιμαστική περίοδο των δυο εβδομάδων που γυμναζόταν .

Σαφώς χρειάζεται περισσότερη έρευνα επί του θέματος διότι η έρευνα είναι τοπική και ακόμα είναι στην διαδικασία αξιολόγησης αλλά τα διάφορα μέτρα που έχουν παρθεί από τα γυμναστήρια δείχνουν μέχρι στιγμής ότι βοηθάνε στην μη εξάπλωση του ιού.

ΠΗΓΗ: fmh.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here