Έτοιμο το νέο BCL

0
26

Το αναβαθμισμένο και κάθε χρόνο όλο και πιο ισχυρό Basketball Champions League, ανακοίνωσε τις 44 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση την σεζόν 2020/21! Στους ομίλους Βασίλισσα και Περιστέρι, στα προκριματικά ο Ηρακλής

Παρουσιάστηκε από το Basketball Champions League, ο αγωνιστικός χάρτης των ομάδων, ενόψει της σεζόν 2020/21. Με την ΑΕΚ να είναι απευθείας στους ομίλους…

Η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστές τις συνολικά 44 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση, συμπεριλαμβάνοντας τρεις ελληνικές: Τη Βασίλισσα , το Περιστέρι και τον Ηρακλή.

Το BCL χώρισε τις ομάδες σε δύο γκρουπ: Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι 28 ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στους ομίλους (συμπεριλαμβανομένων ΑΕΚ και Περιστερίου) και στο δεύτερο γκρουπ οι 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά (μέσα και ο Ηρακλής), από τις οποίες θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν τους ομίλους.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως από τις 44 ομάδες…

*Οι 41 τερμάτισαν στην πρώτη 8άδα του οικείου πρωταθλήματος
*Οι 14 είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους
*Εκπροσωπούνται 25 διαφορετικές χώρες

Αναβάθμιση και ισχυροποίηση!

Το αναβαθμισμένο και κάθε χρόνο όλο και πιο ισχυρό Basketball Champions League μπαίνει στη νέα χρονιά με ακόμα υψηλότερο ανταγωνισμό. Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχει χώρα που εκπροσωπείται με 5 ομάδες (Τουρκία). Υπό κανονικές συνθήκες και με βάση τη βαθμολογία, η Τουρκ Τέλεκομ δε θα μπορούσε να είναι παρούσα στη διοργάνωση. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που παρουσιάζονται εξαιτίας του COVID και με δεδομένο ότι οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την προηγούμενη σεζόν τον Σεπτέμβριο, θα έχουν κανονικά μία θέση στην Regular Season της επόμενης σεζόν, το Συμβούλιο του BCL έδωσε 4 θέσεις στην Τουρκία, στις ομάδες που είχαν καταλάβει υψηλότερες θέσεις. Ετσι η Τουρκ Τέλεκομ, έρχεται ως πέμπτη ομάδα.

Από τη Γερμανία θα αγωνιστεί μόνο η Μπάμπεργκ, καθώς, η Λούντβισμπουργκ, αν και είχε κάνει αίτηση, την απέσυρε, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η εποχή COVID  δεν αισθάνονταν σίγουροι ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά παίζοντας σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σε ό,τι αφορά στην Ολντενμπουργκ, κατέθεσε αίτηση συμμετοχής, αλλά με δύο εβδομάδες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μη γίνει δεκτή.

Οι ομάδες που ήδη βρίσκονται στην φάση των ομίλων είναι:

Οστάνδη, Νίμπουργκ, Σαραγόσα, Τενερίφη, Μπιλμπάο, Μπούργος, Σολέ, Ντιζόν, Λιμόζ, Στρασμπούρ, Μπάμπεργκ, ΑΕΚ, Περιστέρι, Σομπατέλι, Χάποελ Χολόν, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Ντινάμο, Σάσσαρι, Μπολόνια, Πρίντεζι, Ρίγα, Ρίτα Βίλνους, Σταρτ, Νίζνι, Νταρουσάφακα, Γαλατάσαράι, Καρσίγιακα, Τόφας Μπούρσα, Τουρκ Τελεκόμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here