Αναστέλλεται η λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων

0
5

Μια σειρά από πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας παρουσιάστηκαν σήμερα από τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προχωράει στην αναστολή λειτουργίας όλων των οπαδικών συνδέσμων ως τις 31 Ιουλίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα νέα μέτρα θα βασίζονται στους εξής τέσσερις άξονες, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο:

  1. Έλεγχοι σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών που λειτουργούν. Όσοι δεν πληρούν τις προβλέψεις του νόμου θα σφραγίζονται. Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι πολύ αυστηρή στην εφαρμογή των νομοθετικών παρεμβάσεων.
  2. Οι ανώνυμες εταιρείες του χώρου του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ έχουν την ευθύνη να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν το σύστημα καμερών που παρακολουθούν τις εξέδρες των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Και θα ελεγχθούν γι’ αυτό. Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει την εφαρμογή του μέτρου της ταυτοποίησης του κατόχου κάθε εισιτηρίου και συγκεκριμένης θέσης στο γήπεδο.
  3. Πρόγραμμα εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, διότι οι ανήλικοι είναι συνήθως τα θύματα προσηλυτισμού των χούλιγκαν. Στο ίδιο πλαίσιο, η ΕΛ.ΑΣ. προχωράει σε εκπαιδευτικές ανταλλαγές με αξιωματικούς άλλων χωρών, και ιδιαίτερα της Βρετανίας.
  4. Αναβάθμιση με τη διαρκή εποπτεία των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, με την καθημερινή εμπλοκή ανώτατου αξιωματικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα του εκάστοτε υπαρχηγού της.

«Σφραγίστηκαν» ήδη 67 σύνδεσμοι

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε πως η Αστυνομία μέχρι χθες πραγματοποίησε 575 ελέγχους και έκλεισε 67 συνδέσμους χούλιγκαν σε όλη τη χώρα και έγιναν 17 συλλήψεις. Προχθές, επίσης, συνελήφθη ο δράστης επίθεσης σε 15χρονο οπαδό στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here