Αναστολή αθλητικής δραστηριότητας στις “κόκκινες” περιοχές

0
74

Τα μέτρα για τον κοροναϊό όσον αφορά τον αθλητισμό, ανέλυσε το Σάββατο 31/10 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την απογευματινή ενημέρωση.

Ο Υφυφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως στις κόκκινες περιοχές αναστέλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από τους αγώνες για τη Superleague 1 και την Basket League, αλλά και τους αγώνες Champions League και Europa League.

Να σημειώσουμε ότι ο νομός Τρικάλων ανήκει στις κόκκινες περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αναλυτικά τι ισχύει για αθλητισμό και γυμναστήρια

Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, νέα μέτρα ισχύουν και για τον αθλητισμό. Για τις περιοχές που είναι στο α’ επίπεδο: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Οσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο: Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή μόνο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές επιπέδου (α’): ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Στα περιοχές επιπέδου β’, αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here