Απροσδιόριστη η επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ

0
9

Ο κορονοϊός πάγωσε κάθε αθλητική δράση στον πλανήτη. Στην Ελλάδα η άρση των περιοριστικών μέτρων είναι… γεγονός και πλέον το ενδιαφέρον των επαγγελματικών ομάδων πέφτει στο πότε θα υπάρξει επανεκκίνηση. Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως αυτό δεν θα γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη, επισήμανε πως θα δούμε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του υπολοίπου της Euroleague στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μέσω τηλεδιάσκεψης, με το θέμα της επιστροφή του αθλητισμού στην καθημερινότητα να είναι στο επίκεντρο, τονίζοντας πως οι επιστήμονες θα είναι αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις για τα αθλήματα.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως έχει μιλήσει με τη Superleague μόνο για την επιστροφή στις προπονήσεις και όχι για ημερομηνία επανέναρξης. “Είναι σαφές πως η επανέναρξη των αγώνων θα είναι κεκλεισμένων των θυρών” ανέφερε. Παράλληλα, δήλωσε πως καμία Αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να ολοκληρώσει τη σεζόν.

Επίσης, μίλησε και για το ενδεχόμενο διεξαγωγής του υπολοίπου της Euroleague στην Ελλάδα. Στη συνέντευξη συμμετείχαν με μέλη της υγειονομικής επιτροπής, αλλά κ ο κ. Εξαδάκτυλος από το υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Αθλητισμού ήταν:

Για τις προπονήσεις των αθλητών: Σε συνεργασία με την υγειονομική επιτροπή δημιουργήσαμε πρωτόκολλα. Για αύριο 5 Μαΐου και μετά έχουμε ετοιμάσει όλα τα πρωτόκολλα και τα έχουμε στείλει σε 33 αθλητικά κέντρα που ξεκινούν προπονήσεις αθλητών.

Για τον εξοπλισμό που έχουν στείλει: Έχουμε ήδη στείλει 15.000 μάσκες μίας χρήσεως, γάντια και 25 ειδικά θερμόμετρα και ότι άλλον ιατρικό εξοπλισμό απαιτείται στα αθλητικά κέντρα. Έχουμε ζητήσει από ιδιωτικά αθλητικά κέντρα να έχουν τον ανάλογο εξοπλισμό. Έχουμε στείλει στη Super League 1 επιστολή και έγγραφο για τα πρωτόκολλα που πρέπει να ισχύσουν και να εφαρμόσουν.

Για το ποδόσφαιρο: Σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την έναρξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της υγείας. Ξεκινάμε τώρα γιατί η Superleague αιτήθηκε επισήμως την σταδιακή άρση των μέτρων. Αντίστοιχο αίτημα υποβλήθηκε και από τον ΠΣΑΠ. Έτσι κατόπιν της ΚΥΑ επιτρέπονται από αύριο οι ατομικές προπονήσεις των παικτών σε ομάδες των 6 – 8 ατόμων.

Θα αφορά σε βελτίωση τεχνικής και ατομικής κατάστασης και φυσικής κατάστασης. Ήδη στείλαμε επιστολή στην Super League 1 με τα έγγραφα και τα πρωτόκολλα. Περιμένουμε τις αποφάσεις από μπάσκετ, βόλεϊ (θα υπάρχει απόψε τηλεδιάσκεψη), πόλο, χάντμπολ (έχουμε πάρει επιστολή), Super League 2 και FL (συνεδριάζουν και περιμένουμε τις αποφάσεις τους).

Άρα σε καθημερινή βάση παρακολουθούμε τις εξελίξεις και πράττουμε ανάλογα. Είναι σαφές πως η επανέναρξη των αγώνων θα είναι κεκλεισμένων των Θυρών. Το πότε θα αρχίσει το κάθε άθλημα αποφασίζεται βάση των εισηγήσεων των επιστημόνων. Μπορεί να υπάρχει γκρίνια ή θυμός για όσα αθλήματα δεν ξεκινούν αλλά είναι σαφές αυτό.

Πότε θα μπορούμε να δούμε ξανά ματς με κόσμο; Εξαρτάται από την επιδημία και θα απαντηθεί από την επιτροπή υπουργείου υγείας. Είναι μεγάλος ο αριθμός συγκέντρωσης των ατόμων. Όταν είμαστε σίγουροι ότι ο αριθμός εξάπλωσης έχει μειωθεί θα δώσουμε το οκ.

Για τη στήριξη πρωταθλημάτων εκτός ποδοσφαίρου:

“Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Η ΕΡΤ έχει μία αποστολή να προβάλει τα αθλήματα. Είναι να εμπλουτίσει το πρόγραμμα της με περισσότερα αθλήματα. Αυτό θα βοηθούσε να φέρει. Δεν θέλω να προχωρήσω σε ανακοίνωσεις. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ασχολείται με αυτό το θέμα και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους υπουργούς μελετούν τι μπορεί να γίνει για να στηριχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός”.

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής του υπολοίπου της EuroLeague στην Ελλάδα:

“Δεν έχουμε επίσημη πρόταση. Ανεπίσημα έχουμε ενημερωθεί. Όταν γίνει επίσημα θα το συζητήσουμε με θετική διάθεση. Οτιδήποτε ενισχύει την αθλητική δραστηριότητα θα το στηρίξουμε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here