Από κοινού βραβείο fair play σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό

0
11

Με το βραβείο Fair Play τιμήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΠΑΕ ΑΕΚ για την κίνηση τους να βραβεύσουν πριν το ματς τη Μυρτώ και την Τόνια δύο κοπέλες οπαδοί των δύο ομάδων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ προβλήθηκε στα μάτριξ του «Γ. Καραϊσκάκης» βίντεο αφιερωμένο στη Μυρτώ την Τόνια. Η πρωτοβουλία της διεύθυνσης επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ και της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, είχε προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στον κόσμο που είχε βρεθεί στο φαληρικό γήπεδο.

Ο κόσμος καταχειροκρότησε τις δύο κοπέλες, αλλά και την υπέροχη πρωτοβουλία που είναι μία όαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει, μάλιστα, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να εισέλθουν στο γήπεδο έχοντας μαζί τους τη Μυρτώ και την Τόνια.

Αυτή η κίνηση τιμήθηκε τη Δευτέρα από τον ΠΣΑΤ με τις δύο κοπέλες να παραλαμβάνουν το βραβείο Fair Play. Εκτός από τις δύο κοπέλες, όμως, τιμήθηκαν οι διευθυντές επικοινωνίας των δύο ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς και Ανδρέας Δημάτος.

Ο Ανδρέας Δημάτος, είπε: «Εξοχότατε κύριε πρόεδρε της ελληνικής Δημοκρατίας, αξιότιμοι υπουργοί, αγαπητέ πρόεδρε του ΠΣΑΤ, αγαπητοί συνάδελφοι.

Καταρχήν να συγχαρούμε όσους θα βραβευτούν σήμερα εδώ, γιατί η σημερινή γιορτή ανήκει στους κορυφαίους της χρονιάς, όχι σε εμάς τους δημοσιογράφους.

Αυτό το βραβείο δεν ανήκει φυσικά ούτε στην ΑΕΚ, ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στον Νίκο, ούτε σε έμενα αλλά σε αυτές τις δυο κοπέλες που αποτελούν με τον αγώνα τους έμπνευση ζωής.

Όσοι αυτή τη ζωή έχουμε περάσει βιώματα τέτοια μπορούμε να το καταλάβουμε.

Οφείλω ένα ευχαριστώ στον Νίκο Γαβαλά γιατί η πρωτοβουλία ήταν δική του . Οι αρχές και τα ιδανικά της ομάδας που έχω την τιμή να εκπροσωπώ μου επέβαλλαν να συνεργαστώ για αυτό που είδατε.

Όσοι κάνουμε αυτή τη δουλειά Ζούμε καθημερινά σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον που σε φθείρει αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε πολλές ανάλογες υποχρεώσεις.

Σήμερα βραβευόμαστε για το αυτονόητο.

Πρέπει να προστατεύουμε το ποδόσφαιρο, να καταλάβουμε ότι είμαστε εδώ για να το υπηρετούμε και να μην πιστέψουμε ποτέ ότι είμαστε πάνω από το ποδόσφαιρο και από τις ομάδες και να θυμόμαστε ότι παραμένουμε δημοσιογράφοι με την κανονική έννοια του όρου».

Ο Νίκος Γαβαλάς, τόνισε: «Καλησπέρα και από εμένα. Είναι πολύ μεγάλη τιμή μας. Να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Δημάτο για το ενδιαφέρον του. Χωρίς εκείνον δεν θα είχε υλοποιηθεί. Όταν κοίταζα την Μυρτώ μετά το παιχνίδι ήταν χαρούμενη και ήταν συγκινησιακή η ατμόσφαιρα. Η Τόνια και η Μυρτώ είδαν μαζί το ντέρμπι και αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στην κοινωνία. Πρέπει να δείχνουμε και να αναδεικνύουμε όλα όσα μας ενώνουν».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here