Από την Καλαμπάκα ξεκίνησε το 5ο ΕΤΑΠ του Ποδηλατικού γύρου Ελλάδας

0
18

Σήμερα διεξάγεται το «βασιλικό» ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Παρότι χιλιομετρικά είναι το πιο μικρό (Καλαμπάκα – Ιωάννινα, 154,5χλμ) είναι το δυσκολότερο, με 2.627 υψομετρικά και το πέρασμα από την Κατάρα στα 1.700μ.!

Το τελευταίο ετάπ, το «βασιλικό» του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι το μικρότερο σε απόσταση, αλλά ίσως αποδειχτεί το ταχύτερο χάρη στην κλίση που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής που οδηγεί στην Λίμνη των Ιωαννίνων.

Πρόκειται επίσης για μία συναρπαστική διαδρομή που αναμένεται να «θαμπώσει» τους λάτρεις της αγωνιστικής ποδηλασίας διεθνώς.

Η εκκίνηση δόθηκε από την πόλη της Καλαμπάκας με φόντο τους βράχους των Μετέωρων, όπου οι ποδηλάτες ανεβαίνουν σε ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του κόσμου.

Το πελοτόν θα κάνει έναν εντυπωσιακό σιρκουϊ στην δεύτερη μοναστηριακή κοινότητα στον Ορθόδοξο Ελλαδικό Χώρο, μετά το Άγιον Όρος, της βραχώδους σειράς των Μετεώρων.

Θα ξαναπεράσει από το κέντρο της Καλαμπάκας για να κατευθυνθεί πλέον προς την οροσειρά της Πίνδου, με το πέρασμα της Κατάρας, να υψώνεται μπροστά από τους ποδηλάτες.
Η ορεινή διαδρομή θρύλος, οδηγεί το γκρουπ στα 1700m, τον Αυχένα της Κατάρας, το ψηλότερο σημείο όλων των διαδρομών του φετινού Γύρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here