ΑΣ Μετέωρα: έκλεισε ένας ακόμη κύκλος σε εθνική κατηγορία

0
87

Τα Μετέωρα είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στις εθνικές ερασιτεχνικές κατηγορίες του νομού Τρικάλων.

Τα Μετέωρα αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος του νομού και κατά καιρούς έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερα δυνατές ομάδες στις εθνικές κατηγορίες.

Ο τελευταίος του κύκλος (μέχρι τον επόμενο) στις εθνικές κατηγορίες ξεκίνησε την περίοδο 2018-19 και τελείωσε πρόσφατα. Ο κύκλος αυτός είχε διάρκεια 3 χρόνια και έρχεται τρίτος στην σειρά όσον αφορά τις σερί παρουσίες τους σε εθνικό πρωτάθλημα.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-19 τα Μετέωρα έκαναν μία από τις καλύτερες πορείες τους στην τότε Γ’ Εθνική η οποία μάλιστα ήταν τρίτη στη σειρά των εθνικών κατηγοριών και πήραν στον όμιλό τους την 4η θέση πίσω από τον Ολυμπιακό Βόλου, την Νίκη Βόλου και τον Αστέρα Ιτέας τον οποίο μάλιστα είχαν κερδίσει εντός κι εκτός έδρας.

Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 τα Μετέωρα διεκδικούσαν την παραμονή τους μέχρι την στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω του κορωνοϊού και παρέμειναν στην Γ’ Εθνική η οποία πλέον ήταν τέταρτη στην σειρά των εθνικών κατηγοριών.

Πέρυσι η Γ’ Εθνική ήταν και πάλι τέταρτη στην σειρά, αλλά το πρωτάθλημα διήρκεσε μόλις έναν γύρο λόγω του λοκ-ντάουν. Αυτό δεν ευνόησε την ομάδα των Μετεώρων η οποία γνώρισε τον υποβιβασμό κι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θ’ αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τις συμμετοχές τους στις εθνικές κατηγορίες και τι διάρκεια είχαν αυτές κάθε φορά.

Εθνική Ερασιτεχνική: 1978-79 (πρώτη συμμετοχή και υποβιβασμός)

Εθνική Ερασιτεχνική 1980-1985 (για 5 σερί χρόνια κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη συνεχόμενη περίοδος)

Δ’ Εθνική: 1986-87 (υποβιβάσθηκαν άμεσα)

Δ’ Εθνική: 1997-98 (υποβιβάσθηκαν άμεσα)

Δ’ Εθνική: 2002-2006 (για 4 σερί χρόνια κι αυτή είναι η δεύτερη σε σερί συμμετοχών)

Δ’ Εθνική: 2009-2011 (υποβιβάσθηκαν την δεύτερη σεζόν εντελώς άδικα)

Δ’ Εθνική: 2012-2013 (υποβιβάσθηκαν άμεσα)

Γ’ Εθνική: 2018-2021 (μετά από 3 χρόνια υποβιβάσθηκαν στο τοπικό)

Με άλλα λόγια τα Μετέωρα έχουν αγωνιστεί για 18 χρόνια σε εθνικές κατηγορίες και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι το κάνουν διαχρονικά. Έχουν δηλαδή συμμετοχή σε εθνική ερασιτεχνική κατηγορία σε κάθε δεκαετία από την δεκαετία του 1970 που δημιουργήθηκαν οι ενώσεις ποδοσφαίρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here