Αϊβάζογλου: είναι θετικό που ξεκίνησε το πρωτάθλημα

0
12

Για τα δεδομένα και τις δυσκολίες της φετινής σεζόν μίλησε ο πρόεδρος του ΑΟΤ κ. Αϊβάζογλου σε μια συνέντευξη που έδωσε στο SDNA:

Έστω και με καθυστέρηση 10 μηνών το πρωτάθλημα της Super League 2 τελικά ξεκίνησε. Πως κρίνετε την εξέλιξη αυτή;
«Οποιαδήποτε δραστηριότητα ξεκινάει είναι θετικό. Βεβαίως παίρνουμε ρίσκο, έναντι του αόρατου εχθρού που λέγεται κορωνοϊός, αλλά ευελπιστούμε ότι δεν θα συναντήσουμε εμπόδια και όλοι θα πάρουμε τα μέτρα μας, για να μην χρειαστεί να διακόψουμε σε οποιαδήποτε στιγμή της πορείας».

Θα μπορούσε κατά την γνώμη σας το πρωτάθλημα να έχει ξεκινήσει νωρίτερα;
«Πολύ δύσκολα».

Πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση για εσάς στο να τρέξετε τις υποχρεώσεις της ομάδας, από την στιγμή που δεν είχε αρχίσει το πρωτάθλημα;
«Πολύ, πολύ. Είναι ένα σωματείο, το οποίο είχε μόνο υποχρεώσεις, όλους αυτούς τους μήνες , χωρίς να έχει έσοδα από καμία δραστηριότητα. Περιμέναμε την στήριξη της πολιτείας, την οποία δεν την είχαμε. Πήραμε υποσχέσεις περί επιδότησης, από φόρο που θα παρακρατόνταν από το στοίχημα, ακόμη δεν έχουμε δει πράσινο φως και είναι απολύτως αναγκαίο να το δούμε. Άρα θεωρώ ότι κάθε διοίκηση, που έτρεξε το σωματείο αυτο, αυτούς τους δέκα μήνες είναι ήρωες πραγματικά».

Οι συνεχόμενες παρατάσεις που δίνονταν ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν κάτι που σας είχε προβληματίσει σχετικά με την έναρξη του;
«Μας προβλημάτισε το γεγονός, ότι οι λοιμωξιολόγοι και η πολιτεία, όχι κακώς δεν έδιναν το πράσινο φως για να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε. Σαφέστατα προέχει η υγεία. Καταλαβαίνω απόλυτα, τους έχω την ευθύνη της απόφασης αυτής. Άρα ναι μεν μας προβλημάτιζε το γεγονός, ότι δεν μπορούσαμε να μπούμε να λειτουργήσουμε, να παίξουμε και να εισπράξουμε. Αλλά από την άλλη, σίγουρα προέχει η υγεία. Δυστυχώς θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που μας επιβάλλει αυτός ο αόρατος εχθρός».

Ο πρόεδρος της SL2-FL Λεωνίδας Λεουτσάκος είπε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Τι πιστεύετε εσείς;
«Απόλυτα. Ήδη οι πρώτες 4 αγωνιστικές δείχνουν αυτό ακριβώς. Καμία ομάδα δεν έχει πάρει πρόκριμα. Βαθμοί κερδίζονται και χάνονται εκεί που δεν θα το περιμέναμε με βάση τα φαβορί. Άρα όλα δείχνουν, ότι θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μάλιστα σε συνθήκες, που καμία ομάδα δεν έχει ξαναδείξει πριν, δηλαδή σε συνήκες πιεστικού προγράμματος».

Από τις συμφωνίες που έχουν υπάρξει σ΄ότι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και όχι μόνο η ομάδα σας, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες έχετε πάρει κάποια χρήματα ή όχι ακόμα;
«Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις, δεν έχουμε δει ούτε ευρώ. Και εδώ θεωρώ ότι θα έπρεπε πάλι η πολιτεία, να στηρίξει και με τον τρόπο της, να επιταχύνει την όποια καταβολή θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη από τα τηλεοπτικά».

Το γεγονός ότι πλέον οι ομάδες θα παίρνουν ποσοστό από το στοίχημα, πόσο θετικό είναι για εσάς;
«Πολύ θετικό, όταν πραγματικά το δούμε».

Η παρουσία στο πρωτάθλημα κάποιων ομάδων που έχουν περάσει από την Α΄ Εθνική είναι κάτι που προσδίδει αίγλη και παράλληλα αυξάνει τον ανταγωνισμό σε αυτό;
«Βέβαια πολύ. Όλες οι ομάδες έχουν ισχυρότατο brand name, με βάση την προϊστορία τους και την παρουσία τους στην Α΄ Εθνική. Άρα από μόνο του, το πρωτάθλημα αυτό έχει ιδιαίτερη αίγλη φέτος, με τις ομάδες που συμμετέχουν».

Η άποψη σας για την μέχρι τώρα εξέλιξη του πρωταθλήματος αλλά και για τα συνεχόμενα παιχνίδια που δίνουν οι ομάδες;
«Δύσκολες συνθήκες, κυρίως για τους ποδοσφαιριστές. Όμως είναι καλύτερα να παίζουν, παρά να μην παίζουν. Είναι και θέμα τύχης, για το πως θα ανταπεξέλθουν οι ομάδες, στα απανωτά παιχνίδια».

Είστε θετικός στο ενδεχόμενο κατάργησης των πλέι οφ και των πλέι άουτ που σκέφτεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση που υπάρξουν ακραίες καταστάσεις;
«Η άποψη μου ήταν ότι εξ αρχής, δεν έπρεπε να τα αναβάλλουμε για να μην πιεστούμε εφόσον ξεκινούσε ένα πρωτάθλημα τον Ιανουάριο έπρεπε αυτομάτως να καταργήσουμε τα πλέι οφ, αλλά και να γίνει ένα κατανεμημένο πρωτάθλημα μέχρι τον Μαϊο. Εν τοιαύτη περιπτώσει είναι σωστό ότι έχουμε την δυνατότητα, μέχρι την 17η αγωνιστική, αν θυμάμαι καλά, να αποφασίσουμε αν μας παίρνει χρονικά να τα ολοκληρώσουμε ή να τελειώσουμε μέσα στην κανονική διάρκεια για να αναδείξουμε πρωταθλητή. Είναι θετικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here