Γιώργος Αλμπάνης: “ο στόχος μιας ομάδας πρέπει να είναι ορατός και συγκεκριμένος”

0
111

Η ομάδα του Καστρακίου φέτος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ καθώς στις μέχρι τώρα 12 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί έχει πετύχει ισάριθμες νίκες και φυσικά βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Ο πρωτομάστορας αυτής της πορείας είναι ο προπονητής του Γιώργος Αλμπάνης ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο του Καστρακίου  για 7η συνεχή αγωνιστική περίοδο οδηγώντας το σε μία ακόμη χρονιά επιτυχιών. Άλλωστε ε στα 7 αυτά χρόνια με εξαίρεση την περσινή χρονιά το Καστράκι ήταν πάντα μέσα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportskalampaka αναφέρεται στους στόχους που είχαν καθορισθεί εξ’ αρχής, αλλά και το πως έχει εξελιχθεί η πορεία της ομάδας του μέχρι τώρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

 Ο στόχος της ομάδας ποιος ήταν από την αρχή της χρονιάς;

– Ο στόχος τέθηκε από τον προπονητή και ήταν ο πρωταθλητισμός. Τέθηκε το ανάλογο ερώτημα και προς στους παίκτες αν ήταν διατεθειμένοι να δουλέψουν προς την κατεύθυνση αυτή. Η ομάδα είχε μια σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι παίκτες έχουν ξαναπάρει πρωτάθλημα με τα Μετέωρα οπότε γιατί να μην πηγαίναμε να το κατακτήσουμε. Φυσικά ακολούθησε και η διοίκηση σ’ αυτή τη γραμμή. Ο στόχος μιας ομάδας πρέπει να είναι ορατός και συγκεκριμένος από την αρχή. Εφέτος υπήρχαν επίσης καλύτερες προϋποθέσεις και βοήθησαν ειδικά στην αρχή και στο στήσιμο της ομάδας και στην δουλειά που έπρεπε να γίνει  πάρα πολύ ο Γιώργος Γραβάνης και ο Βαγγέλης Κωστής.

Το 12 στα 12 που έχει γίνει μέχρι τώρα το περιμένατε;

– Ναι το περίμενα. Έχω εμπιστοσύνη στην δουλειά μου, αλλά και στα παιδιά και ειδικά και με την παρουσία του Φορτούνη η άμυνα ισχυροποιήθηκε ακόμη περισσότερο. Αν η ομάδα παίζει όπως θέλω εγώ, δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο.

Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας πως το βλέπετε;

– Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν διαφέρει σε σχέση με παλαιότερα. Υπάρχουν 5-6 δυνατές ομάδες που συνήθως είναι ίδιες κι από εκεί και πέρα όπως όλα τα πρωταθλήματα χωρίζεται σε υποκατηγορίες, στις ομάδες της μέσης της βαθμολογίας και σ’ αυτές που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Δε διαφέρει σε ποιότητα, θα έλεγα ότι έχει την ίδια ποιότητα από την στιγμή που ήρθα και υπάρχουν καλοί παίκτες που ανάλογα σε ποια ομάδα μετακινούνται κάθε σεζόν δυναμώνει.

Το παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στην Φήκη που ακολουθεί στην βαθμολογία που θα κριθεί;

– Θεωρώ όλα θα κριθούν από την απόδοση του Καστρακίου. Θεωρώ ότι αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει θα είμαστε πιο κοντά στην επιτυχία. Σίγουρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλους τους τομείς, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια στην έδρα της Φήκης έχουμε ηττηθεί μόλις μία φορά.

Είστε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μέχρι τώρα;

– Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος πάρα πολύ. Όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και μερικά μάλιστα κάνουν στην κυριολεξία υπερβάσεις. Άλλωστε στη ζωή του καθένα μας δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που απασχολούν τον καθένα.

Δεδομένου ότι πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος, μεταγραφές θα γίνουν στο Καστράκι;

– Θα δούμε αν χρειαστούμε να κάνουμε κάποιες μεταγραφές. Ίσως στην κατηγορία των μικρών καθώς οι δικοί μας μικροί ποδοσφαιριστές είναι σχετικά σε μικρή ηλικία, αναφέρομαι κυρίως στην σωματική διάπλαση, ενεργειακά αλλά  και στην εμπειρία κι όχι στις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες που είναι αναμφισβήτητες. Άλλο είναι να είναι κάποιος 22 ετών κι άλλο 16. (να σημειώσουμε ότι είναι υποχρεωτικό να αγωνίζονται σε όλο το 90λεπτο 2 ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών). Αν τελικά γίνουν μεταγραφές θα γίνουν μόνο σ’ αυτή την κατεύθυνση και περισσότερο να έχουμε περισσότερες λύσεις.

Πως καταφέρατε κι έχετε με την ομάδα του Καστρακίου τόσα συνεχόμενα χρόνια συνεργασίας;

– Όλα γίνονται με τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, την κατανόηση και την συνεργασία σε όλους τους τομείς. Κι όλα αυτά έχουν ως στόχο το καλό της ομάδας όσον αφορά τη λειτουργία και την εν γένει πορεία της στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Από εκεί και πέρα η λειτουργία της ομάδας δεν έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με άλλες χρονιές, η ίδια λειτουργία υπάρχει και στις προπονήσεις. Επίσης φέτος με την παρουσία περισσότερων προσώπων στο Δ.Σ. άλλαξε και η οργάνωση της ομάδας. Ακόμη η παρουσία του Γιώργου Γραβάνη και του Βαγγέλη Κωστή  ήταν σημαντική καθώς βοήθησαν στο στήσιμο της ομάδας και απαλλάχτηκα από πολλά βάρη. Έτσι ασχολήθηκα περισσότερο με το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here