Γιώργος Αλμπάνης: “στην Ακαδημία των Μετεώρων υπάρχει άφθονο ταλέντο”

0
112

Ο Γιώργος Αλμπάνης είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε την Ακαδημία των Μετεώρων σε μία δύσκολη στιγμή εν μέσω κορωνοϊού και άλλων προβλημάτων και φέτος κατάφερε να αυξήσει τα μέλη της κατά πολύ.

Στην προπονητική του καριέρα δούλεψε σε ομάδες της Εύβοιας και συγκεκριμένα στον Λήλα Βασιλικών, στην Παραλία Αυλίδας, στο Βαθύ Αυλίδας, στον Φάρο Αυλίδας και στα Οινόφυτα. Με την επιστροφή του στην Καλαμπάκα, δούλεψε στην Διάβα, στην Ακαδημία των Μετεώρων, στην Κρύα Βρύση, στον Εθνικό Καλαμπάκας και μετέπειτα στον Εθνικό Καστρακίου, στην Κρύα Βρύση ξανά, στην συνέχεια για 8 συνεχόμενα χρόνια στο Καστράκι και τα τελευταία δύο χρόνια έχει την ευθύνη της Ακαδημίας των Μετεώρων.

Σήμερα μιλά αποκλειστικά  στο sportskalampaka για την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια στην Ακαδημία των Μετεώρων και για την δουλειά που πρέπει να γίνεται στις μικρές ηλικίες.

Πως αποφασίσατε να αναλάβετε την Ακαδημία του ΑΣ Μετέωρα παρά το ότι βρήκατε καμένη γη όπως έχετε πει πολλές φορές;

– Ανέλαβα την Ακαδημία την οποία είχα στήσει και πάλι επί διοίκησης Απόχα, συνέχισα με την διοίκηση Γιαννούλα,  εποχές στις οποίες βγήκαν πολλά παιδιά από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Πλέον είχα αρκετό χρόνο να ασχοληθώ και πάλι για να ξανασταθεί στα πόδια της. Μόνο και μόνο αυτό για μένα θα ήταν παράσημο.

Πως εξελίχθηκαν αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεστε στο πόστο αυτό;

– Γενικά η Ακαδημία παρά τις δυσκολίες των πρώτων μηνών πάτησε στα πόδια της, στήθηκε οργανωτικά μπορώ να πω σε ικανοποιητικό βαθμό. Αρκετοί γονείς έφεραν τα παιδιά τους πιστεύοντας στην δουλειά που γινόταν μέσα στο γήπεδο.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Ακαδημία του ΑΣ Μετέωρα;

– Σήμερα η Ακαδημία είναι σε ικανοποιητική κατάσταση υπάρχει μια αύξηση των παιδιών ειδικά τους τελευταίους μήνες με αριθμό πάνω από 10 νέων παιδιών στην ηλικία 5-6 ετών και τα οποία παιδιά προπονώ εγώ ο ίδιος.

 Ποιος ο ρόλος μιας Ακαδημίας όπως αυτή του ΑΣ Μετέωρα κατά την γνώμη σας πάντα;

– Πρώτα απ’ όλα η άθληση των παιδιών, κατά δεύτερο ρόλο η προώθηση των νέων παιδιών στην μεγάλη και μόνο ομάδα. Αυτό θα βοηθήσει την μεγάλη ομάδα να έχει έμψυχο υλικό δικό της για να πετύχει τους στόχους που βάζει κάθε χρόνο αξιοποιώντας το ταλέντο και την διάθεση αυτών των παιδιών.

Ο στόχος της Ακαδημίας ποιος πρέπει να είναι;

– Ο στόχος της Ακαδημίας πρέπει να είναι η άθληση όσων περισσότερων παιδιών μέσα από τις τάξεις της, η κοινωνικοποίηση, η ευγενής άμιλλα μεταξύ τους, αλλά και με τους αντίπαλους στον αγωνιστικό χώρο και η ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών σε υψηλότερο επίπεδο μέσα από προσεγμένα και ειδικά επιλεγμένα για την ηλικία τους προγράμματα του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

 Ταλέντο υπάρχει στους νεαρούς Καλαμπακιώτες ποδοσφαιριστές;

– Το ταλέντο ποτέ δεν λείπει από τα παιδιά των ηλικιών αυτών. Πάντα θα υπάρχει και θα ήταν τιμή μου κάποια από αυτά τα παιδιά αξιοποιήσουν το ταλέντο μέσα από τα προγράμματα κι αναδειχθούν ποδοσφαιρικά και να προχωρήσουν σε ανώτερες κατηγορίες. Φυσικά και υπάρχει ταλέντο.

 Πείτε μας δυο λόγια για το τουρνουά που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου στην περιοχή μας.

– Το τουρνουά θα γίνει από 1-3 Ιουλίου στα γήπεδα της Καλαμπάκας, του Καστρακίου και της Διάβας. Θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες, Κ10, Κ12, Κ14, Κ16. Η Ακαδημία των Μετεώρων θα λάβει μέρος με τρία τμήματα. Οι ακαδημίες που θα πάρουν μέρος θα είναι από διάφορα μέρη της Ελλάδας και το τουρνουά διοργανώνεται  από την Soccer Link σε συνδιοργάνωση με την Ακαδημία του ΑΣ Μετέωρα υπό την έγκριση και την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΕΠΣ Τρικάλων.

 Με τη νέα διοίκηση υπάρχει περίπτωση να συνεργαστείτε;

– Αν γίνει συζήτηση και είμαστε της ίδιας φιλοσοφίας και συμβαδίζουν οι ιδέες μας πιθανόν να συνεργαστούμε.

Sportskalampaka.gr (Παναγιώτης Στάλιας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here