Γιώργος Τζιουφέτας: “έφυγε” ένας βιρτουόζος της μπάλας

0
560

Το Καλαμπακιώτικο ποδόσφαιρο έγινε πιο φτωχό με την απώλεια του Γιώργου Τζιουφέτα ο οποίος έφυγε από αυτόν τον μάταιο κόσμο δύο μέρες πριν, σε ηλικία 59 ετών,  καθώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει.

Ο Γιώργος Τζιουφέτας ο επονομαζόμενος και “Κήγκαν” λόγω της ομοιότητάς του με τον άγγλο άσο της Λίβερπουλ και του Αμβούργου ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το Καλαμπακιώτικο ποδόσφαιρο στις παλαιές καλές εποχές.

Ήταν ένας ποδοσφαιριστής πολύ μπροστά από την εποχή του  και μέλος της ομάδας “θρύλος” των Μετεώρων που μεσουρανούσε στα γήπεδα της Εθνικής Ερασιτεχνικής και της Δ’ Εθνικής στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Άλλωστε σε κείνη την ομάδα ο κάθε ποδοσφαιριστής ήταν και μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Εκείνη η ομάδα έχει σημαδέψει την ιστορία του συλλόγου, αλλά έχει ενεπνεύσει και τις επόμενες γενιές των ποδοσφαιριστών μέχρι και σήμερα.

Έγινε βασικό κι αναντικατάστατο μέλος των Μετεώρων από πολύ μικρή ηλικία. Υπηρέτησε την ομάδα από όλα τα πόστα. Από το πόστο του ποδοσφαιριστή επί σειρά ετών, από το πόστο του προπονητή για ένα διάστημα της σεζόν 1994-95 κι από το πόστο του παράγοντα ως γενικός αρχηγός για ενάμιση χρόνο περίπου την διετία 2013-2015.

Επίσης ήταν παίκτης-προπονητής στην Δόξα Διάβας, παίκτης-προπονητής στο Καστράκι το οποίο το ανέβασε για πρώτη φορά στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία την σεζόν 1995-96, ενώ ήταν και μετέπειτα στο ίδιο πόστο, έπαιξε επίσης ποδόσφαιρο στον Κεραυνό Βασιλικής, ενώ τελευταία ήταν προπονητής στην ομάδα της Θεόπετρας πριν από μερικά χρόνια.

Τον θυμόμαστε ως ποδοσφαιριστή με το αέρινο στιλ που είχε, ενώ τον είχαμε συναντήσει πολλές φορές στα ρεπό της ομάδας να προπονείται μόνος του, αλλά και να προσπαθεί να μάθει τα μυστικά τού ποδοσφαίρου σε όσους του το ζητούσαν ακόμα όταν το γήπεδο ήταν ξερό.

Συμμετείχε και στην ομάδα Παλαιμάχων των Μετεώρων έχοντας ηγετικό ρόλο, ενώ επίσης θυμόμαστε σε ένα φιλικό των Παλαιμάχων με την ομάδα που είχε πάρει το πρωτάθλημα την σεζόν 1996-97 την Μεγάλη Παρασκευή εκείνης της χρονιάς είχε σημειώσει ένα εκπληκτικό τέρμα από το χώρο του κέντρου στο 3-3 που είχε διαμορφωθεί. Επίσης συμμετείχε και σε παιχνίδια των Παλαιμάχων του Κεραυνού Βασιλικής.

Προσωπικά ήταν ο πρώτος προπονητής που πήραμε συνέντευξη από τη στιγμή που ξεκινήσαμε την δημοσιογραφία και φυσικά πάντα συζητούσαμε και σχολιάζαμε τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής σε όλες τις κατηγορίες, βέβαια άλλοτε συμφωνούσαμε κι άλλοτε διαφωνούσαμε.

Ο Γιώργος Τζιουφέτας μπορεί να έφυγε πρόωρα από τη ζωή και να σκόρπισε την θλίψη σε όλους όσοι τον ήξεραν, αλλά πάντα θα ζει στην μνήμη μας και πάντα θα τον μνημονεύουμε. Άλλωστε οι ξεχωριστοί άνθρωποι τα κάνουν όλα ξεχωριστά, ακόμα και στον τρόπο που επιλέγουν να αποχωρήσουν, όπως έκανε πάντα ο Γιώργος Τζιουφέτας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here