Γυναικείο ποδόσφαιρο: η συντοπίτισσα Ελευθερία Πλακιά βασική στην Εθνική Νεανίδων και στον ΑΟ Τρίκαλα

0
85

Η συντοπίτισσα Ελευθερία Πλακιά αγωνίζεται στην Εθνική Νεανίδων Ποδοσφαίρου η οποία αυτό το διάστημα διεκδίκησε την είσοδό της στην League A.

Η Ελευθερία Πλακιά είναι από το Καστράκι, είναι αδελφή του Παύλου Πλακιά που αγωνίζονταν πρόπερσι στα Μετέωρα, έχει ξεκινήσει την καριέρα της από τα Μετέωρα, στη συνέχεια αγωνίστηκε στις Νέες Τρικάλων και τώρα αγωνίζεται στον ΑΟ Τρίκαλα και στην Α’ Εθνική κατηγορία γυναικών.

Πριν από λίγες ημέρες ήταν με την Εθνική Νεανίδων στην Βουλγαρία όπου η Ελλάδα από την League B διεκδίκησε την είσοδο στην League A.

Η Ελλάδα νίκησε το Καζακστάν με 7-0, στο παιχνίδι με την Λιθουανία νίκησε 5-1 με την Ελευθερία Πλακιά να κάνει το 1-0, ενώ στο τρίτο παιχνίδι ηττήθηκε από την διοργανώτρια Βουλκαρία με 2-0. Κι αναμένεται να προκριθεί στην League A ως καλύτερη δεύτερη των ομίλων.

Η Ελευθερία Πλακιά στο παιχνίδι με το Καζακστάν δεν αγωνίστηκε, στο ματς με την Λιθουανία αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, ενώ στον αγώνα με τον Βουλγαρία αγωνίστηκε ως το 85′ όταν και έγινε αλλαγή από την Τζαφέρη.

Αναλυτικά το σύστημα διεξαγωγής προέβλεπε τα εξής:

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, τη League A και τη League B, με βάση την κατάταξή τους στη βαθμολογία της UEFA.

Στον 1ο γύρο οι ομάδες της League A θα διαγωνιστούν σε 7 ομίλους και της League B σε 6 ομίλους. Οι πρώτες των 6 ομίλων της League B και η καλύτερη δεύτερη θα προβιβαστούν στη League A και αντίστοιχα οι 7 τελευταίες των ομίλων της League A θα υποβιβαστούν στη League B.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του 2ου γύρου της League A, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τα παραπάνω και οι ομάδες θα χωριστούν σε εφτά ομίλους.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί με οκτώ ομάδες στην Τσεχία από 27 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου 2022. Σε αυτήν θα προκριθούν οι εφτά πρώτες των ομίλων του 2ου γύρου και η διοργανώτρια Τσεχία, η οποία ωστόσο θα διαγωνιστεί κανονικά και εάν καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλό της, τότε την οκτάδα θα συμπληρώσει η καλύτερη δεύτερη των εφτά ομίλων.

Σε συλλογικό επίπεδο η Ελευθερία Πλακιά άνοιξε τον δρόμο για την νίκη του ΑΟ Τρίκαλα Θεόνη απέναντι στα Γιάννινα που το τελικό σκορ ήταν 4-0 σε παιχνίδι που έγινε για την Α’ Εθνική κατηγορία γυναικών την περασμένη Κυριακή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here