Γ’ Εθνική: έντονος προβληματισμός σε όλες τις ομάδες

0
36

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι φωνές παραγόντων των ομάδων της Γ’ Εθνικής και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που τοποθετούνται κατά της έναρξης των πρωταθλημάτων, τουλάχιστον με τους όρους που ίσχυαν πριν, δηλαδή άδεια γήπεδα και χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση.

Το τελευταίο διάστημα, οι άνθρωποι της Θύελλας Πατρών, του Διαγόρα, του Παναιγιαλείου και της Αχαϊκής έχουν έρθει σε επαφή, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, όταν αρθεί το lockdown και θα ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση.

Πάντως, η επιθυμία που υπάρχει στους κόλπους των ομάδων είναι να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Και πώς θα γίνει κάτι τέτοιο; Παίζοντας Τετάρτη – Κυριακή μέχρι το τέλος; Και τα έξοδα;

Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Πώς θα μας βάλουν να παίξουμε Τετάρτη – Κυριακή; Δηλαδή θα θέλουμε 3.000 ευρώ την εβδομάδα. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Κατανοούμε τις ανάγκες των προπονητών και ποδοσφαιριστών, αλλά δεν μπορούμε να τους συντηρήσουμε. Ας το κάνει η Πολιτεία, όπως κάνει και με άλλους εργαζόμενους», λέει ο παράγοντας της Θύελλας Πατρών, Δημήτρης Θανόπουλος και μαζί του συντάσσονται οι περισσότεροι. Επίσης, προσθέτει: «Τα πράγματα δεν είναι τόσα απλά. Εχουμε τεράστια ευθύνη έναντι των ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε χωρίς κόσμο και χωρίς χορηγούς. Αν μας χρηματοδοτήσει η Πολιτεία, τότε αλλάζει το πράγμα».

Αν προσπαθούσε κάποιος να κωδικοποιήσει τα ζητήματα που θέτουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, θα ήταν τα εξής:

1. Η τεράστια ευθύνη έναντι των ποδοσφαιριστών και των οικογενειών από υγειονομικής πλευράς και σε σχέση με την πανδημία.

2. Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα και η απαίτηση έστω να υπάρχει ένα ποσοστό φιλάθλων.

3. Η άμεση μείωση των εξόδων διαιτησίας και παραβόλων

4. Η οικονομική ενίσχυση από Πολιτεία – ΕΠΟ στα σωματεία. Το ποσό των 2.500 ευρώ που ενδεχομένως να δοθεί είναι ψίχουλα μπροστά στο ποσό των 100.000 ευρώ που αναγκάζεται να ξοδέψει μία ομάδα Γ’ Εθνικής.

5. Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές, οπότε δεν υπάρχουν χορηγίες.

6. Η απαίτηση να παίρνουν ποσοστό από τις στοιχηματικές εταιρείες από τη στιγμή που συμπεριλαμβάνονται στα κουπόνια τους.

7. Η εξωπραγματική απόφαση (αν ληφθεί) να δίνουν αγώνες Κυριακή – Τετάρτη, καθώς θα πρέπει να πληρώνουν και τα μεροκάματα των ποδοσφαιριστών που εργάζονται.

Ο Δημήτρης Θανόπουλος λέει ότι «εμείς δεν θα συντηρήσουμε το σύστημά τους», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, αυτό ακριβώς κάνουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής. Συντηρούν το σύστημά τους και χρηματοδοτούν την ΕΠΟ με «χλιαρές» διαμαρτυρίες κατά καιρούς και όχι σε οργανωμένη βάση. Ισως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, καθώς φέτος με όλο αυτό που συμβαίνει, είναι η μεγάλη ευκαιρία. «Ας φύγει η σεζόν και ας καθίσουν να σχεδιάσουν το μέλλον της Κατηγορίας. Είναι ευκαιρία. Να ξέρουμε ότι για τα επόμενα 10 χρόνια θα ισχύει κάτι συγκεκριμένα. Οχι μία έτσι και μία αλλιώς», συμπληρώνει ο παράγοντας της Θύελλας.

ΠΗΓΗ: pelop

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here