Γ’ Εθνική: εκδόθηκε προκήρυξη τριετίας

0
38

Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη τριετίας για τη Γ’ Εθνική.

Πιο συγκεκριμένα, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (τριετούς διάρκειας).

Από κει και πέρα, οι δηλώσεις συμμετοχής των 86 ομάδων που δικαιούνται να συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα πρέπει να γίνουν έως τις 30 Ιουλίου, ενώ πιθανές κενές θέσεις, δεν θα καλυφθούν.

Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής έχει οριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε επτά ομίλους, όμως από τη σεζόν 2022-23, θα γίνει σε 4 ομίλους των 18 ομάδων.

Στην ενδεκάδα θα πρέπει να βρίσκονται 7 γηγενείς ποδοσφαιριστές, ενώ στην 20άδα 5 παίκτες κάτω των 21 ετών. Οι πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε τρεις διακοπές, θα ισχύσει και τη σεζόν 2021-22.

Όσον αφορά τον προβιβασμό, και τη νέα σεζόν θα ανέβουν 4 ομάδες στην παραπάνω επαγγελματική κατηγορία, οι οποίες θα προκύψουν μετά από ειδικό πρωτάθλημα. Από το 2022-23, όπου θα υπάρχουν 4 όμιλοι στη Γ’ Εθνική, θα ανεβαίνουν απευθείας οι πρωταθλητές.

Για τον υποβιβασμό, τα δεδομένα για τη σεζόν 2021-22 είναι τα εξής: Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δραστηριότητας, θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική 48 ομάδες. Το πόσες θα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο, θα ξεκαθαρίσει μετά τον οριστικό των ομάδων που θα συμμετέχουν και τον καταρτισμό των ομίλων.

Από τις ΕΠΣ θα προβιβαστούν τη νέα σεζόν 24 ομάδες, που θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ που θα δώσουν οι 53+3 πρωταθλητές των Ενώσεων. Οι 56 ομάδες θα χωριστούν σε 8 ομίλους (που έχουν ήδη καθοριστεί) των 7 ομάδων και την άνοδο στη Γ’ Εθνική θα παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here