Γ’ Εθνική: Μετέωρα vs Κοζάνη στις 16.30

0
158

Τα Μετέωρα σήμερα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας θα υποδεχθούν την ομάδα της Κοζάνης στο Δημοτικό Στάδιο “Βασίλης Καρακίτσιος” στις 16.30.

Να σημειώσουμε ότι τα Μετέωρα βρίσκονται και πάλι με ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας στον ίδιο όμιλο ύστερα από αρκετά χρόνια. Συνήθως στον όμιλο αυτόν τοποθετούνταν στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Τα Μετέωρα μέχρι τώρα δεν έχουν κανένα βαθμό καθώς προέρχονται από 3 ήττες με σκορ 1-0, ενώ έχουν κάνει και το ρεπό τους. Οι αλλαγές σε σχέση με την αρχή του πρωταθλήματος είναι αρκετές καθώς έχουν αλλάξει τεχνικό τημ, ενώ και στο ρόστερ υπήρξαν κάποιες αλλαγές. Όπως και να έχει θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν ώστε να διεκδικήσουν βάσιμα την παραμονή τους στην κατηγορία. Πρέπει να προσπεράσουν 6 ομάδες μέσα σε 11 παιχνίδια και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Κοζάνης είχε προλάβει να δώσει μόλις ένα παιχνίδι κατά το οποίο είχε ηττηθεί στην έδρα της από τον Εθνικό Κεραμιδίου με 0-3 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Την 2η αγωνιστική είχε ρεπό, ενώ την 3η το παιχνίδι της με τον Δία είχε αναβληθεί λόγω του λοκ-ντάουν που είχε επιβληθεί τότε στο νομό Κοζάνης, ενώ και το παιχνίδι της με τον Ατρόμητο Παλαμά στην 4η αγωνιστική είχε αναβληθεί επίσης. Ουσιαστικά έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Παρά τα διοικητικά προβλήματα που είχε και την είχαν οδηγήσει ακόμα και σε σκέψεις στο να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα τελικά λύση στα διοικητικά βρέθηκε και συνεχίζει κανονικά στο φετινό πρωτάθλημα. Στο αυριανό παιχνίδι και η Κοζάνη θα προσπαθήσει για το καλύτερο και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών όπως και όλα τα πρωταθλήματα στην χώρα μας και μέγιστος αριθμός ατόμων που θα βρίσκονται στο Στάδιο κι από τις δύο ομάδες είναι 80 άτομα.

Η προϊστορία

Τα Μετέωρα έχουν αναμετρηθεί με την Κοζάνη ακόμη μία φορά στο παρελθόν την αγωνιστική περίοδο 1978-79 στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία όπου είχαν παραχωρήσει λευκή ισοπαλία. Μάλιστα τα Μετέωρα τότε είχαν υποβιβασθεί με την Κοζάνη να κερδίζει την Αρτάκη σε μπαράζ και να ανεβαίνει στην τότε Β’ Εθνική.

Επίσης το 2006 η Κοζάνη είχε αντιμετωπίσει τον Θησέα Αγριάς τον οποίο είχε κερδίσει μάλιστα με 3-0 στο Δημοτικό Στάδιο “Βασίλης Καρακίτσιος” για το κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Τέλος η Κοζάνη και όσον αφορά την σύνδεσή της με την περιοχή μας το καλοκαίρι του 2007 είχε αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι τον Εθνικό Καλαμπάκας που τότε είχε προπονητή τον Γιώργο Ράτζα, σημερινό προπονητή των Μετεώρων και είχαν φέρει ισοπαλία 2-2 στο γήπεδο της Βασιλικής.

Τα Μετέωρα και στο πλαίσιο της Εθνικής Ερασιτεχνικής, Δ’ Εθνική, περιφερειακό πρωτάθλημα έχουν αντιμετωπίσεις τις εξής ομάδες από το νομό Κοζάνης: Κοζάνη, Εορδαϊκό, Άρη Πτολεμαΐδας, ΑΕ Ποντίων Κοζάνης, Μακεδονικό Κοζάνης, Μακεδονικό Σιάτιστας, Αναγέννηση Πτολεμαΐδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here