Γ’ Εθνική: νέες επιστολές για μη υποβιβασμό ομάδων

0
41

Αρκετές από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής έχουν στείλει επιστολή προς την ηγεσία της ΕΠΟ για να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα.

Μία από αυτές τις ομάδες είναι και η ΑΕ Ευόσμου η οποία έστειλε την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,
    Με την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΠΟ και την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη στη θέση του νέου προέδρου τον περασμένο Μάρτιο, μία από τις πρώτες αποφάσεις τις οποίες πήρε ήτανε και η επανέναρξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής.
    Και όλα αυτά βεβαίως χωρίς να ληφθούν υπόψιν ανακοινώσεις ομάδων κατά της επανέναρξης του πρωταθλήματος με τους όρους που πραγματοποιήθηκε.
    Αντιθέτως, υποχρέωσαν τις ομάδες να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα “μαραθώνιο” του ενός γύρου, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, όταν μάλιστα αυτοί προέρχονται και από 5μηνη αποχή από τις προπονήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί.
    Από τα αιτήματα των συλλόγων, η ΕΠΟ και οι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, δεν ικανοποιήσατε ούτε ένα.
    Αντιθέτως η οικονομική επιβάρυνση για όλα τα σωματεία ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Όλοι οι σύλλογοι κλήθηκαν να καλύψουν για 2 rapid test την εβδομμάδα για κάθε μέλος της ομάδας. Έξοδα διαιτησίας, έξοδα μετακίνησης για όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων, έξοδα από εγχειρήσεις και αποκαταστάσεις ποδοσφαιριστών, μηδενικά έσοδα από εισητήρια, μηδενικές οικονομικές ενισχύσεις από τρίτους λόγω της γενικότερης κρίσης που έφερε η πανδημία, είναι αυτά τα οποία κλήθηκαν να διαχειριστούν-αντιμετωπίσουν Διοικήσεις όλων των ομάδων. Και μάλιστα όταν πρόκειται για σωματεία ερασιτεχνικά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.
    Είναι γεγονός ότι δεν διεξήχθη ένα δίκαιο πρωτάθλημα, παραδεκτό από όλους. Με δεδομένο ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί τον πυρήνα του αθλητισμού, θα πρέπει η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς να δώσετε και την ανάλογη σημασία.
    Το ελάχιστο που οφείλετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε άμεσα για τον μη υποβιβασμό καμμιάς ομάδας (ή τουλάχιστον λιγότερες από τον αρχικό σχεδιασμό), καθώς επίσης και για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων. Μια απόφαση που θα γεμίσει με αισιοδοξία όλους εμάς που εκπροσωπούμε ερασιτεχνικά σωματεία, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Με εκτίμηση,
Για την Αθλητική Ένωση Ευόσμου,
Ο πρόεδρος,
Σπυριάδης Γεώργιος
και
ο αντιπρόεδρος
Μαλλιώρας Αντώνιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here