Γ’ Εθνική: τι θέλουν οι ομάδες του 9ου ομίλου για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα

0
27

Οι ομάδες του 9ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη κι αφού περιέγραψαν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ανακοίνωσαν μια σειρά από μέτρα που θέλουν από τις αρχές για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Κάτι ανάλογο πιθανότατα θα θέλουν και οι ομάδες των άλλων ομίλων.

Αναλυτικά τα αιτήματά τους:

Τη διεξαγωγή των αγώνων με παρουσία φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων. Πέραν ότι μιλάμε για υπαίθριους χώρους οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα στον φίλαθλο κόσμο να παρευρεθεί κοντά στην ομάδα του, το εισιτήριο αποτελεί το βασικό και πιο άμεσο έσοδο των ομάδων μας.

Οι γηπεδούχες ομάδες να αναλάβουν την υποχρέωση να καλύψουν μόνο τα έξοδα της αμοιβής των διαιτητών και των παρατηρητών αγώνα και διαιτησίας με την ΕΠΟ να αναλαμβάνει να καλύψει τα οδοιπορικά των (κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνεται και μέσω των ΕΠΣ δίχως να εμπλέκονται τα σωματεία), καθώς και την αναστολή καταβολής προστίμων λόγω καρτών για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των ομάδων μέσω των Περιφερειών και των Δήμων.
Οικονομική ενίσχυση ύψους 30.000 ευρώ δεδομένης της απώλειας εσόδων (παύση εκδηλώσεων, αδυναμία εξεύρεσης χορηγών, απουσία κόσμου) λόγω πανδημίας.

Δίχως την ικανοποίηση των παραπάνω, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για τις ομάδες μας να συνεχίσουν τον φετινό Γολγοθά του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Πλησιάζουμε τη συμπλήρωση σχεδόν ενός έτους δίχως αθλητική/ποδοσφαιρική δραστηριότητα με τον αντίκτυπο σε σωματεία και αθλητές να αποκτά όλο και μεγαλύτερη ζοφερότητα. Η Γ’ Εθνική είναι μια κατηγορία με διευρυμένη βάση και αποτελεί την ανώτερη βαθμίδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και συγχρόνως τον προθάλαμο των επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας. Το ελάχιστον που απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΠΟ, ΓΓΑ, Περιφέρειες, Δήμους) είναι να ενδιαφερθούν για τη βιωσιμότητα της κατηγορίας και να στηρίξουν τα σωματεία που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια και να μην πέσει για άλλη μια φορά το βάρος στις ομάδες και στις διοικήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here