Δύο ελληνικά νησιά στην πρώτη τριάδα του κόσμου

0
26

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην φετεινή ψηφοφορία του Travel & Leisure για τα καλύτερα νησιά του κόσμου. Η Πάρος τερμάτισε στην δεύτερη θέση, η Μήλος στην τρίτη και η Κρήτη στην 15η, φέρνοντας την χώρα μας στην κορυφή της συνολικής λίστας.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 4 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Μαρτίου 2020, δηλαδή πριν από την έξαρση της πανδημίας Covid-19 και την επιβολή περιοριστικών μέτρων, με βάση τα αρχικά κριτήρια που είχαν τεθεί από τους διοργανωτές, όπως η ποικιλία των προσφερόμενων δραστηριοτήτων, τα αξιοθέατα, η φυσική ομορφιά, οι παραλίες, η γαστρονομία και η φιλοξενία.

Η Πάρος, που αναδεικνύεται και πρώτη στην Ευρώπη, είναι, σύμφωνα με το Travel & Leisure «ένα καταφύγιο 76 τετραγωνικών μιλίων, με μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα, με εκτάσεις λευκής άμμου που περιβάλλονται από απόκρημνους βράχους και τιρκουάζ νερά. Η ενδοχώρα του νησιού γοητεύει τους επισκέπτες με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα μικρά χωριά και τα αρχαία μνημεία. Όσοι αναζητούν τη νυχτερινή ζωή θα μείνουν ευχαριστημένοι με τα πολλά κλαμπ του νησιού, ενώ όσοι προτιμούν τη χαλάρωση μπορούν επίσης να απολαύσουν μασάζ και ήσυχες στιγμές».

Η πλήρης λίστα των καλύτερων νησιών του κόσμου:

1. Παλαουάν, Φιλιππίνες

2. Πάρος, Ελλάδα

3. Μήλος, Ελλάδα

4. Σρι Λάνκα

5. Κο Λάντα, Ταϊλάνδη

6. Άγιος Μαυρίκιος

7. Ανγκίλα

8. Λανγκάουϊ, Μαλαισία

9. Σικελία, Ιταλία

10. Γκαλάμπαγκος, Ισημερινός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here