ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: το υγειονομικό πρωτόκολλο

0
11
Καθώς το αγαπημένο μας Ράλι Ακρόπολις πλησιάζει, έγινε γνωστό το υγειονομικό πρωτόκολλο θεατών, καθώς επίσης και οι χάρτες και οι προσβάσεις στις ειδικές διαδρομές.

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στις 9-12 Σεπτεμβρίου και οι φίλοι του αγώνα και όχι μόνο ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του 2021 στη χώρα μας. Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό πως θα πραγματοποιηθεί ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, φέρνοντας τα ταχύτερα Rally1 αγωνιστικά αυτοκίνητα σε πρωτόγνωρες συνθήκες για τα ελληνικά δεδομένα. Νωρίτερα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη.

Η ασφάλεια κάθε εμπλεκόμενου στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις αποτελεί προτεραιότητα για την οργάνωση, που ειδικότερα για τη φετινή χρονιά καλεί τους θεατές να σεβαστούν και το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αξιολογώντας την επιδημιολογική κατάσταση όπως είναι αυτή την περίοδο στην Ελλάδα και σύμφωνα με οδηγίες-εισηγήσεις επιστημονικών συνεργατών του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, στο Service Park του αγώνα, που βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος θεατών.

Η είσοδος στο συγκεκριμένο χώρο θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους ή στους έχοντες πιστοποιητικό νόσησης (που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει για έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση). Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 15 ετών θα κληθούν να προσκομίσουν PCR test 72 ωρών ή Rapid Ag test 48 ωρών. Στους ανηλίκους έως και 12 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος και με αρνητικό self-test που θα έχει διενεργηθεί την ίδια μέρα.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο Service Park, ενώ συστήνεται στους θεατές να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μ.) και να μη συνωστίζονται εμπρός από τους χώρους των αγωνιστικών ομάδων. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης, θα λειτουργούν με τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα παραπάνω θα επικαιροποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των επιστημόνων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Για την παρακολούθηση του αγώνα στις ειδικές διαδρομές, συστήνεται θερμά η εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων, με χρήση μασκών και αντισηπτικών για τα χέρια, καθώς και με διατήρηση αποστάσεων.

Για τον καλύτερο και ασφαλέστερο προγραμματισμό, στο www.acropolisrally.gr, και συγκεκριμένα στον τομέα «Θεατές», έχουν αναρτηθεί οι χάρτες των ειδικών διαδρομών του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, όπως και οι προτεινόμενες προσβάσεις, σε αρχεία που υποστηρίζονται από την εφαρμογή Google Earth.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το Ράλι Ακρόπολις θα αποτελέσει αγώνα του WRC και το 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here