ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: ολοκληρώθηκε με θριαμβευτή τον Κάλε Ροβάνπερα

0
16

Με τον θρίαμβο του Κάλε Ροβάνπερα ολοκληρώθηκε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021, η πανηγυρική, με τεράστιο πλήθος θεατών, επιστροφή του ελληνικού αγώνα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά από 8 χρόνια.

Ο 20χρονος Φινλανδός της Toyota Κάλε Ροβάνπερα κατέκτησε την Κυριακή (12/9) το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 κερδίζοντας παράλληλα και την Power Stage, εμπρός από τον Οττ Τάνακ της Hyundai και τον Σεμπαστιάν Οζιέ – ο οποίος έκανε στην Ελλάδα ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του 8ου πρωταθλήματός του.

Με τη νίκη του ο Ροβάνπερα πρόσθεσε το όνομά του στους νικητές ενός από τους σημαντικότερους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, στον 9ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος. Είναι μία από τις πρώτες σελίδες μιας καριέρας που αναμένεται λαμπρή, η δεύτερη νίκη στο WRC -μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, από την πρώτη στην Εσθονία- ενός ταλέντου που από τα παιδικά του χρόνια άφηνε άφωνο τον κόσμο των ράλι με την ταχύτητά του.

Ο νέος μεγάλος οδηγός της φινλανδικής “σχολής” οικοδόμησε με εντυπωσιακό τρόπο διαφορά ασφαλείας στην κορυφή του αγώνα το Σάββατο, κερδίζοντας τις τέσσερις πρώτες από τις έξι Ειδικές της χθεσινής ημέρας. Έτσι, ξεκίνησε τις τρεις Ειδικές της Κυριακής με διαφορά 30” από τον Τάνακ και 40” από τον Οζιέ.

Παρότι είχε δύο σκληρά ελαστικά εμπρός (σε αντίθεση με τα 4 μαλακά του Τάνακ), με έναν εκθαμβωτικό χρόνο στην πρώτη σημερινή Ειδική, Ταρζάν 1, αύξησε τη διαφορά από τον Εσθονό στα 44” – και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Η επόμενη ΕΔ, Πύργος, ήταν με μήκος 3 χιλιομέτρων η μεγαλύτερη του αγώνα, και εκεί ο Φινλανδός δεν πήρε κανένα ρίσκο, αφήνοντας τη διαφορά να μειωθεί στα 32” από τον οδηγό της Hyundai.

Αυτό που ίσως δεν περίμενε κανείς ήταν να ρισκάρει στην τελευταία Power Stage. Όμως, ίσως τελικά να μην χρειάστηκε καν να πάρει κανένα ρίσκο για να σημειώσει τον πρώτο χρόνο, και έτσι να πάρει τους έξτρα 5 βαθμούς του δεύτερο περάσματος από τον “Ταρζάν”. Τους υπόλοιπους 4-3-2-1 βαθμούς πήραν, με τους επόμενους χρόνους, οι Έβανς, Οζιέ, Νεβίλ, Τάνακ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here