Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου: ο Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους

0
13

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο μήκος, τον οποίο κατέκτησε το 2019 στη Γλασκώβη, θα έχει ο Μίλτος Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που ξεκίνησε σήμερα (4/3) στο Τορούν της Πολωνίας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου.

Ο 23χρονος Έλληνας άλτης λόγω των ενοχλήσεων που έχει στο γόνατο, ήθελε να πάρει την πρόκριση από τον προκριματικό χωρίς να σπαταλήσει δυνάμεις με πολλά άλματα.

Μάλιστα κατάφερε με την πρώτη προσπάθεια να πιάσει το όριο που ήταν 8.00μ, αφού προσγειώθηκε στα 8.04μ.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έχει φέτος ρεκόρ 8.21μ.

«Ήθελα απλώς να κάνω ένα άλμα και να τελειώσω τον αγώνα μου. Ο διάδρομος εδώ είναι πολύ καλός. Στον τελικό πιστεύω πως μπορώ να προσεγγίσω το ατομικό μου ρεκόρ. Η διοργάνωση γίνεται με ιδιαίτερες συνθήκες. Ακόμη και αν δεν έχει θεατές είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», είπε ο Τεντόγλου μετά τον αγώνα του.

Ο Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό με την δεύτερη επίδοση, αφού καλύτερος ήταν ο βασικός του αντίπαλος, στο δρόμο προς το χρυσό, Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), που ξεκίνησε με 7.93μ και στο δεύτερο άλμα έκανε 8.18μ και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ.

Ο Αλέξανδρος Περιστέρης κατετάγη 11ος με 7.61μ στην τρίτη προσπάθειά του σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ στον κλειστό (έχει 8.05μ στον ανοικτό), χάνοντας την πρώτη συμμετοχή του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης για 14 εκατοστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here