Η Αυστραλία θέλει τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 ή 2034

0
4
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θέλει να φέρει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση για πρώτη φορά στην Ωκεανία.

Μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 από το Μπρισμπέιν, άνοιξε η όρεξη στους Αυστραλούς που θέλουν να πάρουν και το Μουντιάλ!

Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ, Ροντ ΜακΓκίον, έχουν αρχίσει ήδη οι επεξεργασίες για να διεκδικήσει η χώρα είτε το Μουντιάλ του 2030, είτε του 2034.

«Αρχισα να εργάζομαι για μια πιθανή υποψηφιότητα, για το 2030. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε», δήλωσε στην εφημερίδα ο ΜακΓκίον, αναφέροντας επίσης έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, μεταξύ της αυστραλιανής ομοσπονδίας και των δημόσιων φορέων που είναι αρμόδιοι για τέτοια ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αυστραλιανής ομοσπονδίας, Τζέιμς Τζόνσον, πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μία ισχυρή διεκδίκηση, την ώρα που μαζί με την Νέα Ζηλανδία έχουν αναλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2023.

«Πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο και θα μπορούσε να αποτελέσει το σκαλοπάτι για άλλες διοργανώσεις της FIFA. Και υπάρχει μια τάση. Κοιτάξτε τον Καναδά, ο οποίος φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2015 και 11 χρόνια αργότερα, θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών με τις Ηνωμένες Πολιτείες (και το Μεξικό). Κοιτάξτε τη Βραζιλία, που διοργάνωσε το Μουντιάλ το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016» ανέφερε ο Τζόνσον, που αναγνώρισε πάντως πως είναι πολύ πιθανό η διοργάνωση του 2030 να καταλήξει είτε στην Ευρώπη είτε στην Βόρεια Αμερική, δίνοντας περισσότερες ελπίδες στην χώρα του για το 2034.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here