Η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

0
6

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση. Η εθνική ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της (πέραν του 2004, που μετείχε ως οικοδέσποινα) την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο ομαδικό, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο προ-ολυμπιακό μίτινγκ της Βαρκελώνης.

Οι Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ανδριάννα Μισίκεβιτς, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Γεωργία Βασιλοπούλου παρουσίασαν σήμερα, στο ελεύθερο πρόγραμμα, για πρώτη φορά το πολυναμενόμενο «fly Icarus fly», που βασίζεται στο μύθο του Ικαρου.

Βαθμολογήθηκαν με 88,6000 και ήταν τέταρτες, πίσω από τις ΗΠΑ (88,9332β.), όμως η διαφορά που είχε εξασφαλίσει η ελληνική ομάδα από το χθεσινό τεχνικό πρόγραμμα αποδείχθηκε αρκετή για να της χαρίσει την πολύτιμη τρίτη θέση.

Στο σύνολο, η Ελλάδα συγκέντρωσε 175,9990 βαθμούς, έναντι 175,7882β. των ΗΠΑ και 174,8833β. της Γαλλίας, που ήταν τέταρτη μετά το τεχνικό πρόγραμμα, αλλά έμεινε πιο πίσω στο ελεύθερο.

Τις δύο πρώτες θέσεις πήραν, όπως ήταν αναμενόμενο, η Ιταλία και η Ισπανία, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί θα αγωνιστούν επίσης οι ομάδες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Αιγύπτου.

Η πρόκριση στο ομαδικό δίνει αυτόματα το εισιτήριο για το Τόκιο και στο ελληνικό ντουέτο των Πλατανιώτη/Παπάζογλου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του προ-ολυμπιακού στη Βαρκελώνη. Ο προκριματικός του ντουέτου διεξάγεται αύριο (Σάββατο 12/6), το ελεύθερο πρόγραμμα στις 11 π.μ. και το τεχνικό στις 6 μ.μ., ενώ ο τελικός (μόνο ελεύθερο πρόγραμμα) θα γίνει την Κυριακή 13/6, στις 4 μ.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here