Η Ελλάδα έχει 1178 Ακαδημίες Ποδοσφαίρου

0
26
Το Ινστιτούτο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου (Ι.Ε.Π.) με τη συμβολή των διοικητικών υπηρεσιών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.), καθώς επίσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) παρουσιάζει και άλλα ευρήματα της έρευνάς του.

Πρόκειται για την Α’ Φάση Μελέτης για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, η οποία προετοιμάστηκε και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου (Ι.Ε.Π.) με την αμέριστη συμβολή των διοικητικών υπηρεσιών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.), καθώς επίσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Ένα από τα σκέλη με τα οποία καταπιάνεται είναι αυτό των Ακαδημιών.

Η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου χτυπάει στις 1.178 ακαδημίες οι οποίες υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο όπως παρουσιάζεται από την καταγραφή που έκανε το Ι.Ε.Π – Ε.Π.Ο.. Η αρχική αυτή αριθμητική καταγραφή τονίζει και αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο έχει τη βάση του και οι ρίζες του είναι εκεί όπου παίζεται από αγόρια και κορίτσια.

Η έρευνα σημειώνει πως η Ε.Π.Ο οφείλει να παρέχει συνεχή παροχή ποιοτικών δράσεων, οργανωτικών και εκπαιδευτικών ενεργειών μέσω των Ε.Π.Σ. ώστε με συνέπεια, οργανωμένα και δομημένα να στηρίζονται, να ενισχύονται αλλά και να αναβαθμίζονται οι δράσεις των Ακαδημιών. Η υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου θα πρέπει να βασίζεται σε ένα μακροχρόνιο πλάνο όπου μέσω στοχευμένων προγραμμάτων-προτάσεων ποιοτικής αναβάθμισης τους αλλά και με προγράμματα τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα μετά από ανάλυση και αξιολόγηση για συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες θα μπορέσουν να διαδραματίσουν ακόμα ένα πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

Σε έναν τέτοιου τύπου σχεδιασμό το πλέον σημαντικό είναι να ληφθούν στα υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Ε.Π.Σ. ώστε το κάθε πρόγραμμα να είναι εστιασμένο στις πραγματικές δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη και η κάθε γεωγραφική περιοχή. Θεωρείται εξαιρετικής σημασίας να επικεντρωθούν τα προγράμματα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου μέσω των Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών στις τοπικές κοινωνίες υποστηρίζοντας τις ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πιο ασφαλές και πιο ποιοτικό το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης των μικρών αγοριών και κοριτσιών. Ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης εκτός από την επίσημη καταγραφή των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου όλων των Ε.Π.Σ. ανά την Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει η παροχή μέσω διακριτών κριτηρίων αξιολόγησης ενός πιστοποιητικού παροχής ποιότητας.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here