Η Ελλάδα υποψήφια για τα προκριματικά του Champions και Europa League

0
18

Μετά και την τηλεδιάσκεψη των 55 Ομοσπονδιών, η UEFA άσκησε ιδιαίτερη μνεία στις τέσσερις χώρες που θα αναλάβουν αν χρειαστεί τη διεξαγωγή αγώνων των προκριματικών σε ουδέτερη έδρα, ανάμεσά στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα.

Αρωγός της UEFA στις νέες συνθήκες διεξαγωγής των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων για τη σεζόν 2020/21 στέκεται η Ελλάδα.

Η ΕΠΟ συμμετείχε μαζί με τις υπόλοιπες 54 ομοσπονδίες στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η πλευρά της Συνομοσπονδίας την Πέμπτη, στην οποία συζητήθηκε το πλάνο διεξαγωγής των προκριματικών γύρων σε Champions League και Europa League, εν μέσω περιορισμών στις μετακινήσεις και πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της, η UEFA ευχαρίστησε τη χώρα μας, η οποία δέχθηκε να συνεργαστεί και να είναι μία από τις διαθέσιμες χώρες που θα αναλάβουν τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων της νέας περιόδου, σε περίπτωση που προκύψουν ζητήματα στη χώρα της γηπεδούχου και χρειαστεί η εξασφάλιση ουδέτερης έδρας.

Παράλληλα, στην ατζέντα υπήρξε επίσης το προσεχές παράθυρο των εθνικών ομάδων τον Σεπτέμβριο, για το οποίο δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ορισμού αγώνων σε ουδέτερη έδρα, αν οι συνθήκες το καθιστούν αναπόφευκτο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Τις ευχαριστίες της προς τέσσερις Ομοσπονδίες – μέλη της, μεταξύ των οποίων η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέφρασε η UEFA με σημερινή της ανακοίνωση.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία:

Η UEFA και οι Γενικοί Γραμματείς των 55 ομοσπονδιών μελών της συναντήθηκαν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν θέματα σχετικά με την επανεκκίνηση των διεθνών διοργανώσεων υπό τις τρέχουσες συνθήκες (συλλόγων, Εθνικών Ομάδων και αναπτυξιακών ηλικιών).

Για τις διοργανώσεις συλλόγων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επερχόμενες προκριματικές φάσεις και δόθηκαν λεπτομερείς εξηγήσεις σχετικά με τις πρόσφατες διαφοροποιήσεις στους κανονισμούς, οι οποίες σχετίζονται με ταξιδιωτικούς περιορισμούς  και με θετικά τεστ COVID-19, που ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στη συνέχεια των διοργανώσεων.

Επίσης, τονίστηκε ότι, εξαιτίας πιθανών ταξιδιωτικών περιορισμών και ενδεχόμενης επιβολής καραντίνας, ορισμένοι αγώνες ίσως να χρειαστεί να μετακινηθούν σε ουδέτερες χώρες/γήπεδα και επί του θέματος παρουσιάστηκαν λεπτομερή σενάρια.

Υπό αυτό το πρίσμα, η UEFA ευχαριστεί τέσσερις Ομοσπονδίες για τη συνεργασία τους (Πολωνία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Κύπρο), πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να διαθέσουν ουδέτερα γήπεδα στις προγραμματισμένες ημερομηνίες αγώνων και προσφέροντας στις ομάδες τη δυνατότητα να μεταβούν επί τόπου και να αγωνιστούν χωρίς περιορισμούς.

Συζητήθηκαν, εξάλλου, οι διεθνείς αγωνιστικές ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου και επισημάνθηκαν οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι Εθνικές Ομάδες με τους ίδιους περιορισμούς. Θα χρειαστεί στενή συνεργασία μεταξύ όλων των Εθνικών Ομάδων και της UEFA για να εξασφαλιστεί η ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή όλων των αγώνων. Η πιθανότητα διεξαγωγής αγώνων σε ουδέτερες έδρες, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Τόσο η UEFA όσο και οι Εθνικές Ομοσπονδίες γνωρίζουν τη σημασία της επιστροφής των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων, αλλά η κατάσταση στην Ευρώπη είναι κατά τόπους διαφορετική. Η UEFA παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις σε όλες τις χώρες και σκοπεύει να επαναξιολογήσει τα δεδομένα στα μέσα Αυγούστου για να διαπιστωθεί εάν η ισχύουσα απόφαση διεξαγωγής όλων των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, μπορεί τουλάχιστον εν μέρει να αλλάξει.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τις διοργανώσεις μικρότερων, ηλικιακά, Εθνικών Ομάδων, για τις οποίες υπήρξαν προτάσεις να διεξαχθούν από την Άνοιξη του 2021».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here