Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Τόκιο

0
6

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Τόκιο και η σχετική τελετή έγινε σε ένα άδειο γήπεδο, μία ημέρα μετά την απόφαση των ιαπωνικών Αρχών και των διοργανωτών για απαγόρευση προσέλευσης θεατών στους περισσότερους χώρους, όπου θα φιλοξενηθούν (23/7-8/8) οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από την Τελετή Έναρξης, η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε στη σκηνή με φανάρι και παραδόθηκε συμβολικά στη Γιουρίκο Κόικε, κυβερνήτρια του Τόκιο.

Όπως είναι γνωστό, οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 και οι Ιάπωνες αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη (8/7) το απόγευμα την απόφασή τους για μία διοργάνωση χωρίς θεατές στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Με αυτόν τον τρόπο, η διοργάνωση του Τόκιο θα περάσει στην Ιστορία ως η πρώτη που θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» για τη συντριπτική πλειονότητα των αγωνισμάτων.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών και με σύντομες τελετές.

Κατά τη διάρκεια της τελετής για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Τόκιο, πέντε τρομπετίστες έπαιξαν μια μελωδία, κάτω από ένα σκέπαστρο που τους προστάτευσε από το ψιλόβροχο, μπροστά σε εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και περιορισμένο αριθμό αξιωματούχων.

Οι εξέδρες, όμως, ήταν κενές στο γήπεδο του Komazawa Olympic Park -στα νότια προάστια της πρωτεύουσας- που είχε κατασκευαστεί για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 1964.

«Χαίρομαι που καλωσορίζουμε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία με αυτή την κληρονομιά που δείχνουμε με υπερηφάνεια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» δήλωσε η Κόϊκε, η οποία εμφανίστηκε καταπονημένη μετά την πρόσφατη νοσηλεία της.

Υπενθυμίζεται ότι, ανακοινώνοντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, τόνισε την ανάγκη «να αποφευχθεί η εξάπλωση των λοιμώξεων σε ολόκληρη την Ιαπωνία, δεδομένου του αντίκτυπου των νέων παραλλαγών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here