Η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα

0
8

Η UEFA ενημέρωσε τις ομοσπονδίες ότι Champions League και Europa League θα τελειώσουν τέλη Αυγούστου και εξήγησε ότι όποια χώρα δεν μπορεί να ολοκληρώσει το πρωτάθλημά της, μπορεί να το συζητήσει μαζί της για να βρουν λύση.

Την Τρίτη (21/4) πραγματοποιήθηκε νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην UEFA και στις 55 ενώσεις – μέλη της. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επανέλαβε τη θέση της, που είναι να ολοκληρωθούν με κάθε τρόπο τα πρωταθλήματα.

Η UEFA αυτή τη φορά ενημέρωσε ότι οι δικές της διοργανώσεις, δηλαδή το Champions League και το Europa League αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη Αυγούστου. “Ξεκινήστε τα πρωταθλήματά σας όποτε θέλετε. Θέλετε Ιούνιο; Ιούλιο; Αύγουστο; Εμείς σας λέμε ότι θα κάνουμε τις δικές μας διοργανώσεις τον Αύγουστο” ανέφεραν οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Αυτό επί της ουσίας επιβεβαιώνει το προ ημερών ρεπορτάζ, ότι ετοιμάζεται να προτείνει την 29η Αυγούστου ως την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού Champions League 2019-2020 και τρεις μέρες νωρίτερα αυτόν του Europa League.

Στις 2 Απριλίου η UEFA είχε απειλήσει τις λίγκες που βάζουν πρόωρο τέλος στα πρωταθλήματά τους λόγω κοροναϊού, ότι δεν θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τι τους είπε τώρα; “Αν δεν μπορέσετε να τα τελειώσετε, ελάτε να το συζητήσουμε, να βρούμε τρόπους. Εξαντλήστε όμως όλα τα περιθώρια. Μη βιαστείτε. Οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε, εδώ είμαστε”.

Για μια ακόμη φορά η UEFA μίλησε για το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι διοργανώσεις της για τη νέα σεζόν τον Οκτώβριο, δείγμα της μεγάλης θέλησης να ολοκληρωθούν τα φετινά πρωταθλήματα. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι πρωταθλητές με αγωνιστικά κριτήρια. Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι με την ολοκλήρωση όλων των προγραμματισμένων αγώνων, θα μπορούν και οι ομάδες να λάβουν τα προβλεπόμενα από την UEFA χρήματα (π.χ. solidarity payment).

Αναφορικά με τις δικές της διοργανώσεις, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί με βάση τις συμβουλές και τις συστάσεις των ιατρών. Μάλιστα ήδη συζητά με μεγάλες ομοσπονδίες τι ιατρικές συμβουλές έχουν δεχτεί για την επανέναρξη των αγώνων.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το θέμα των εθνικών ομάδων. Οι αγώνες που πηγαίνουν πίσω είναι τα playoffs για τα τελικά του Euro και το Nations League. Μία από τις προτάσεις ήταν να γίνονται κάθε φορά τρία παιχνίδια όταν συγκεντρώνονται οι εθνικές ομάδες και όχι δύο, όπως συμβαίνει.

Επειδή όμως αυτοί οι αγώνες πρέπει να συνδυαστούν με τα playoffs του Euro, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν μπορούν να πάρουν συγκεκριμένη απόφαση τώρα και πως θα ξαναδούν το ζήτημα τον επόμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: aek365.org

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here