Η ΟΥΕΦΑ σκέφτεται τα προκριματικά σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ να γίνουν στην Κύπρο

0
21

Λύσεις για τη διεξαγωγή των προκριματικών φάσεων, σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League, εξετάζει η UEFA, αφού όλα παραμένουν ρευστά, λόγω κοροναϊού.

Μια από τις λύσεις που εξετάζονται, είναι και αυτή της Κύπρου.

Για το θέμα τοποθετήθηκε η ΚΟΠ. Η Κυπριακή Ομοσπονδία γνωρίζει για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και περιμένει τις εξελίξεις: “Το ενδεχόμενο διεξαγωγής προκριματικών αγώνων του UEFA Champions League και Europa League 2020-21 στην Κύπρο, διερευνά η UEFA. Το θέμα τέθηκε στον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας, δεδομένου ότι υπάρχουν διάφορες πτυχές που θα πρέπει να εξετάσουν. Το ενδεχόμενο διεξαγωγής κάποιων προκριματικών αγώνων στη χώρα μας, προκύπτει καθώς η Κύπρος θεωρείται, σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, ασφαλής προορισμός”.

Υπενθυμίζεται ότι και στις δύο διοργανώσεις οι αγώνες των προκριματικώνθα είναι μονοί. Εξαιρούνται οι αναμετρήσεις που θα κρίνουν την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά, ο πρώτος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις 18/19 Αυγούστου, στις 25/26 Αυγούστου ο δεύτερος προκριματικός, στις 15/16 Σεπτεμβρίου ο τρίτος προκριματικός, ενώ τα playoffs θα πραγματοποιηθούν στις 22/23 Σεπτεμβρίου και στις 29/30 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες του Europa League, ο πρώτος προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου, ο δεύτερος στις 17 Σεπτεμβρίου, ο τρίτος στις 24 Σεπτεμβρίου και τα playoffs της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here