Η ΦΙΦΑ ζητάει την αναβολή των διεθνών αγώνων μέχρι τον Απρίλιο

0
11

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα του κορονοϊού εξέδωσε η FIFA. Σε αυτήν συστήνει την αναβολή όλων των διεθνών αναμετρήσεων μέχρι και τον Απρίλιο για λόγους προστασίας των αθλητών.

Αρχικά, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου τονίζει ότι μέχρι και τα τέλη του επόμενου μήνα οι σύλλογοι δεν θα έχουν την υποχρέωση να παραχωρήσουν τους παίκτες τους στις Εθνικές ομάδες των χωρών τους.

“Οι γενικοί κανόνες ποδοσφαίρου, που συνήθως υποχρεώνουν τους συλλόγους να απελευθερώνουν παίκτες για αγώνες εθνικής ομάδας, δεν θα ισχύουν για τα επερχόμενα διεθνή “παράθυρα” τον Μάρτιο – Απρίλιο” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Μάλιστα, στη συνέχειά της έκανε τη δική της πρόταση σχετικά κυρίως με τα φιλικά ματς που δεν έχουν αναβληθεί ακόμα: “Για να αποφευχθεί κάποιο αχρείαστο ρίσκο, αλλά και μη τήρησης του ευ αγωνίζεσθε προτείνουμε την αναβολή όλων των αναμετρήσεων που ήταν προγραμματισμένες για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο μέχρι να μπορούν να διεξαχθούν σε ασφαλές περιβάλλον τόσο για τους παίκτες όσο και για τους θεατές. Η τελική απόφαση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι των διοργανωτών και των εκάστοτε ομοσπονδιών”.

Φυσικά, μετά από αυτή την εξέλιξη περιμένουμε και την αντίδραση όλων των εμπλεκομένων.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here