Θαν. Μπουτζιώλης: “δύσκολα τα πράγματα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”

0
52

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων πριν από λίγες ημέρες παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης και φυσικά αναφέρθηκε και στην επανέναρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει, αν είναι εφικτό να γίνει.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για την αποδοχή του στην κοινότητα των Τρικάλων: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικά και κανείς δεν είναι μάγος! Εκείνο που απασχολεί τους συλλόγους και τους προέδρους είναι , όταν τους παρουσιαστεί ένα πρόβλημα να το λύσουν αμέσως. Από τη στιγμή που φροντίσεις να το λύσουν και σταθείς δίπλα σ’ αυτό (πρόβλημα), τότε ήδη τους έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη. Εννοείται πως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Αντίθετα θέλει κόπο και θυσίες.
Πρέπει να είσαι κοντά και πρέπει πάντα να δείχνεις ετοιμότητα, μόνον έτσι όλοι αισθάνονται ασφαλείς, αλλά κι εσύ από τη μεριά σου, νοιώθεις πως επιτελείς το καθήκον σου. Άλλωστε είμαι από εκείνους που θέλω να προσφέρω στο ποδόσφαιρο του τόπου όπου γεννήθηκα.Ενώ προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να κρατήσω ψηλά τον πήχη της ανταγωνιστικότητας. Θέλω η ΕΠΣ Τρικάλων, να παίζει σπουδαίο ρόλο στις ποδοσφαιρικές εξελίξεις και να είναι μέσα σε εκείνες τις Ενώσεις που να έχουν δυνατό λόγο».

Είναι εύκολη η διοίκηση: «Όχι , διότι όλοι ζητούν και από κάτι. Εκεί θα πρέπει να κάνεις σωστή διαχείριση των πραγμάτων και να δείξεις πως δεν ανήκεις σε κανέναν. Πως εκείνο που θέλεις είναι να αποδώσεις δικαιοσύνη και να κόψεις το πεπόνι στη μέση. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εφικτό! Όμως δεν πετάς λευκή πετσέτα, αλλά το προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις. Κι αυτό το βλέπουν οι σύλλογοι και στο τέλος το εισπράττεις και φυσικά κρίνεσαι.
Για να μπορέσεις τώρα να κρατηθείς στο ύψος των περιστάσεων, θα πρέπει μαζί με τους συνεργάτες σου, να αποδείξεις πως μπορείς να τα καταφέρεις. Κάθε μέρα προσθέτεις και από ένα μικρό λιθαράκι σ’ αυτό που κτίζεις. Και βεβαίως φροντίζεις να το κτίζεις με υγεία. Πιστεύω πως ως ένα βαθμό τα έχουμε καταφέρει, κι αυτό μας γεμίζει με υποχρεώσεις, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο».

Ποιο είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ως Ένωση: «Όπως όλες οι Ενώσεις της χώρας, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το οικονομικό. Με δεδομένο πως έχουν σταματήσει τα τελευταία χρόνια και οι επιχορηγήσεις, αυτό (οικονομικό) είναι ένα ζήτημα που προσπαθούμε να το λύσουμε εκ των έσω. Παρ’ όλα αυτά ως Ένωση, δεν έχουμε αφήσει εκτεθειμένες τις ομάδες , πιστεύουμε σ’ αυτές, κτίζουμε καθημερινά τις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει και παράλληλα, προσέχουμε για να έχουμε».

Πως βλέπετε μια ενδεχόμενη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Βρισκόμαστε σε μια φάση, όπου οι αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν, δεν θα πρέπει να έχουν ευκαιριακό χαρακτήρα. Από τη στιγμή που θα αποφασιστεί να επιστρέψουμε στο γήπεδο, αυτή η απόφαση θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλους. Και όχι μόνον, αλλά όλοι μα όλοι θα πρέπει να… «θυσιαστούμε», ώστε να αποδειχθεί πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπορεί να τα καταφέρει.
Στην παρούσα φάση είναι αλήθεια πως περνάμε μια κρίση, λόγω του κορωνοϊού και όλοι να κάνουμε τα παράπονά μας και σωστά, όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Είναι αλήθεια πως υπάρχει προβληματισμός και αγωνία. Θέλω να πιστεύω πως στο τέλος θα δοθεί η πιο κατάλληλη λύση, μέσα από την οποία το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα βγει πιο δυνατό».

ΠΗΓΗ: sportime.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here